Mercedes hyvästeli Valtteri Bottaksen paikkaa kärkkyneen Esteban Oconin – "Pitäkää hänestä huolta"

Valtteri Bottaksen paikalle kesän aikana huhuttu Esteban Ocon siirtyy Renault-tallin kuljettajaksi. Ranskalainen on solminut Renault'n kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

22-vuotias Ocon oli kaudella 2014 Renault'ta edeltäneen Lotus tallin testikuljettaja ja kaudella 2016 sekä Renault'n että Mercedeksen testikuski.

MAINOS

F1 palaa kesätauolta!

Belgian GP suorana 30.8.-1.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hän nousi samalla kaudella kisakuljettajaksi Manor-tallissa, jonka jälkeen hän ajoi kaksi kautta Force Indialla. Tälle kaudelle kisakuskin paikkaa ei irronnut, vaan Ocon on toiminut Mercedeksen varakuskina.

Mercedes hyvästeli Oconin Twitterissä, vaikka hän jatkaakin Mercedeksen varakuljettajana kauden loppuun saakka.

– Pitäkää hänestä huolta, Mercedes twiittasi Renault'lle.

Mercedeksen kehitysohjelman jättävä Ocon ajaa ensi kaudella Daniel Ricciardon tallikaverina, eli hän korvaa Nico Hülkenbergin.

– Olen erittäin ylpeä, että minusta tulee Renault'n kuljettaja. Olen kasvanut Enstonessa (tallin tehtaalla), kun aloitin Lotuksella 2010 ja sitten olin Renault'lla. Olen kiintynyt tähän talliin ja kaikkiin jotka työskentelevät täällä – he avasivat minulle ovet huipputason moottoriurheiluun, Ocon sanoo Renault'n tiedotteessa.

– Olen iloinen, että kunnianhimoinen talli antaa minulle mahdollisuuden osoittaa kykyjäni jälleen korkeimmalla tasolla. Otan tämän vastuun tosissani, hän toteaa.

Renault'n tallipäällikkö Cyril Abiteboul on iloinen 22-vuotiaan lahjakkuuden kaksivuotisesta sopimuksesta.

– Hän on osoittanut kykyä kerätä pisteistä ja hän on erittäin ammattimainen radalla sekä sen ulkopuolella. Hänen kokemuksensa hallitsevan maailmanmestaritaillin varakuljettaja on arvokas lisä koko tallimme kehitykselle, Abiteboul sanoo.

Samalla tallipomo kiittää Hülkenbergiä, vaikka yhteistyö ei vielä päätykään. Kaudesta on jäljellä vielä yhdeksän kilpailua.

– Haluan kiittää Nico hänen ilmiömäisestä sitoutumisestaan ja panoksestaan kehitykseemme kolmen kauden aikana. Kun hän tuli mukaan, talli oli yhdeksäntenä ja hän auttoi meidän neljänneksi viime vuonna. Hänen sopimuksensa päättyminen teki päätöksestä vaikean, koska Nico on ollut prosessimme tukipilari, Abiteboul sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat