F1-tähti Max Verstappenin ylle nousi taas hurjia huhuja – Red Bull löytämässä ratkaisun pahaan ongelmaansa

F1:ssä Red Bull kuuli dramaattisia uutisia, kun Honda ilmoitti vetäytyvänsä sarjasta kauden 2021 jälkeen. Nyt kysymysmerkki on se, että mistä Red Bull ja sen sisartalli AlphaTauri saavat moottorit jatkossa? Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon mukaan energiajuomayhtiö on löytämässä ratkaisun ongelmaansa.

Honda ilmoitti vetäytymisestään Venäjän ja Eifelin GP -viikonloppujen välissä.

Honda vetosi siihen, ettei F1:n hybriditeknologia tue sen tulevaisuuden näkymiä.

Japanilaisyhtiö on Red Bullin ja AlphaTaurin moottorivalmistaja.

Mutta mitä energiajuomayhtiön F1-osasto meinaa nyt tehdä?

Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon mukaan yhtiö tuottaa todennäköisesti itse moottorit jatkossa.

– Jos neuvottelut menevät hyvin, niin otamme Hondan moottoripajan haltuumme ja siirrämme sen toiminnan Milton Keynesiin (Red Bullin päämajaan), Marko kertoi F1-Insiderin haastattelussa.

Kuviossa on kuitenkin yksi iso mutka.

– Tuo vaatii sen, että F1 jäädyttää moottoreiden kehitystyön ensimmäisen kisan jälkeen kaudella 2022, Marko vaatii.

– Tarvitsemme FIA:lta (kansainväliseltä autoliitolta) tuohon liittyvän päätöksen hyvin nopeasti. Jos se on positiivinen, niin sitten allekirjoitamme sopimuksen Hondan kanssa. Meillä on kyllä tilaa, missä voimme rakentaa moottoreita.

Markon mukaan omat moottorit palvelisivat siinä mielessä, että Red Bullin ei tarvitsisi tehdä kompromissiratkaisuja auton rungon suhteen.

Verstappenin tulevaisuus

Tapauksella on kovat panokset muun muassa F1-tähden Max Verstappenin suhteen.

Hondan lähtöilmoitus palautti pöydälle aiemmat raportit ja huhut, joiden mukaan Verstappenin sopimuksessa olisi varsin kova ulospääsypykälä.

Julkisuudessa on pyörinyt väitteitä siitä, että Verstappen voisi lähteä Red Bullilta kesken kaiken, mikäli talli ei pysty tarjoamaan hänelle kilpailukykyistä moottoria.

Red Bullin neuvonantaja Marko korjaili näitä väitteitä.

– On selvää, että me haluamme ja me tarvitsemme kilpailukykyisen moottorin. Sama juttu Maxin suhteen. Mutta ei hänen sopimuksessaan ole mitään konkreettista merkintää siitä, että hän saisi lähteä, jos Honda lähtee.

Markolla onkin vain hyvää sanottavaa Red Bullin kultakimpaleesta.

– Max on elämänsä kunnossa. Hän on ainoa, joka pystyy antamaan painetta Mercedekselle. Jos hänellä olisi samanlainen auto, hän olisi ollut kärjessä koko kauden ajan, Marko väittää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja