Mercedes-pomo Toto Wolff uskoo: F1-kopiointikohussa nähdään pian lopullinen sinetti

F1:ssä alkukauden isoin puheenaihe on liittynyt niin sanottuun pinkkiin Mercedekseen eli Racing Pointin tämän kauden autoon. Kopiointikohussa on ehditty nähdä monenlaisia käänteitä, mutta nyt koko jupakka on saamassa lopullisen sinettinsä. Ainakin jos on uskominen Mercedeksen tallipäällikköön Toto Wolfiin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tapauksen taustalla on Racing Pointin kyseenalainen ratkaisu. Lawrence Strollin omistama talli päätti kopioida Mercedeksen viime vuoden mestaruusauton – tallin omien sanojensa mukaan "valokuvien perusteella". Racing Pointin nykyisen auton runko on mallinne Mercedeksen viime vuoden mestaruusautosta.

Ratkaisu herätti närää jo alkuvuoden talvitesteissä. Itävallan toisen kilpailun jälkeen Renault aloitti protestiaallon, joka koski Racing Pointin jarrujen jäähdytysjärjestelmää.

Renault valitti, että Racing Point ei ollut suunnitellut itse jarrujensa jäähdytysputkia.

Kansainvälinen autoliitto FIA allekirjoitti väitteen. Racing Pointilta vietiin 15 valmistajien MM-pistettä, minkä lisäksi sille määrättiin 400 000 euron sakot.

Tapaus ei kuitenkaan tähän jäänyt. Racing Point kun päätti jatkaa kyseisten osien käyttöä.

Tästä heräsi uusi valitusaalto.

Jälleen kerran esiin astui Renault, joka teki protestin Racing Pointin autosta Britannian toisen kisan ja Espanjan GP:n jälkeen.

Tällä viikolla Renault kuitenkin ilmoitti, että se vetäytyy valituksestaan, jonka se jätti urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle.

Myös Ferrari on harkinnut, että se hylkää omat protestiaikeensa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff uskoo, että koko jupakka päättyy hyvinkin pian.

– Tässä on kyse vain F1-sarjaan liittyvästä politikoinnista, Wolff totesi Sky Italialle.

– Uskon, että kaikki ratkeaa jo ensi viikolla. En usko, että tapaus etenee koskaan vetoomustuomioistuimeen, Wolff näkee.

Lue myös:

    Uusimmat