Mercedes-pomo murahti Sebastian Vettelin rangaistuksen aiheuttamasta loanheitosta – nosti esiin Valtteri Bottaksen kokeman vääryyden

F1-talli Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff haluisi antaa kisatuomareille täydellisen työrauhan. 

Tuomaristo joutui valokeilaan Kanadan GP:ssä, kun se antoi Ferrarin Sebastian Vettelille viiden sekunnin aikasakon vaarallisesta radalle palaamisesta. Sanktio pudotti Vettelin kisan voittajan paikalta kakkoseksi, Mercedeksen Lewis Hamiltonin taakse. 

Wolff tunnustaa, ettei hän voi analysoida tilannetta täysin puolueettomana, mutta hänen mielestään Vettel tuli hieman liian ronskisti Hamiltonin ajolinjalle. 

– Uskon, että hänen (Vettelin) vaistonvarainen reaktionsa oli suojella sijoitusta, vaikka hän meni siinä pikkuisen liian pitkälle, Wolff kommentoi Sky Sportsille. 

Tapaus on aiheuttanut valtavasti puhetta lajipiireissä. Varsinkin tuomarit ovat saaneet kritiikkiä. 

– Tuomarit ovat ihmisiä, jotka tarvitsevat tukemme. Siellä oli esimerkiksi Emanuele Pirro, joka on erittäin ammattimainen ja kokenut. Mielestäni heidän päätöstään tulee kunnioittaa. Emme saa sytyttää tilannetta entisestään, Mersu-pomo jatkoi. 

Monacossa Mercedeksen Valtteri Bottaksen kisa koki takaiskun, kun Red Bullin Max Verstappen törmäsi häneen varikkosuoralla. Verstappenin viiden sekunnin aikasakko oli Wolffin mielestä liian pieni, mutta hän ei valittanut. 

– Otimme sen vain vastaan. Joskus päätökset suosivat sinua, joskus eivät. 

Lue myös:

    Uusimmat