F1-maailmanmestari vaatii: Valtteri Bottaksen härnääjälle rangaistus, ei Sebastian Vettelille

F1-maailmanmestari Jacques Villeneuven mukaan Sebastian Vettelin sijaan Daniel Ricciardoa olisi pitänyt rankaista viikonlopun Kanadan GP:n tapahtumista.

Sunnuntain kisassa Vettel sai viiden sekunnin aikarangaistuksen, kun hän palasi nurmikolta radalle suoraan toisena olleen Mercedes-kuski Lewis Hamiltonin eteen.

Tapaus herätti ja on herättänyt kovaa keskustelua F1-piireissä.

Vuoden 1997 F1-maailmanmestari Villeneuve toi asiaan aivan uuden vivahteen.

– En ollut niin yllättynyt Vettelin rangaistuksesta, koska yleensä noissa tuomitaan juuri päinvastaisesti, miten tilanteessa todella kävi.

– Ricciardo olisi ansainnut rangaistuksen siitä, miten hän ajoi suoralla. Eikä hän saanut. Yleensä se menee juuri noin, Villeneuve täräytti Motorsport.com:n mukaan.

Villeneuve viittasi Ricciardon tapauksella australialaiskuljettajan sangen koviin puolustusliikkeisiin Mercedeksen suomalaiskuskia Valtteri Bottasta vastaan.

Ricciardo peitteli voimakkaasti Bottasta tilanteessa, jossa Mercedeksen suomalaispilotti oli ottanut hänet kiinni. Pahimmillaan Bottas joutui nostamaan jalkaansa pois kaasulta, kun Renault-kuljettaja Ricciardo teki voimakkaita peittoliikkeitä.

Lopulta Bottas pääsi ohi, eikä kaksikko osunut yhteen.

– Nämä ovat F1:n kannalta huonoja juttuja. Tuo (Vettelin tapaus) pilasi kisan. Ei siksi, että ”kisan voittajan olisi pitänyt olla toinen”, vaan siksi, että tuo oli huono päätös, Villeneuve summasi.

Lue myös:

    Uusimmat