Mercedes-pomo aukoo taustat Valtteri Bottaksen merkittävään muutokseen – yksi iso teema yli muiden

Valtteri Bottas siirtyi täksi F1-kaudeksi uuden kisainsinöörin leipiin, kun Tony Ross siirtyi vuodenvaihteessa Mercedeksen Formula E -tallin riveihin ja tilalle astui konkari Riccardo Musconi. Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff avaa taustat tähän merkittävään vaihdokseen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 16.55,
2. harjoitukset klo 20.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Wolff korostaa, ettei millään organisaatiolla ole varaa staattisuuteen. Muutos on jatkuvaa ja lahjakkuudet onnistutaan säilyttämään löytämällä heille uusia tehtäviä, joissa kasvaa.

– Emme voi sanoa väellemme, että kaikki säilyy samanlaisena riippumatta siitä, ovatko he yhä motivoituneita, onko heillä hauskaa tai tuleeko tilalle nuorempia ihmisiä, jotka pystyvät suoriutumaan paremmin. Siksi tiimi ei koskaan säily samana vuodesta seuraavaan, vaan aina tulee olemaan muutoksia – jotkut tehtävät ovat näkyvämpiä, jotkut vähemmän näkyviä, Wolff luotaili Motorsport-Total.comin mukaan ja alleviivasi perään, että päätavoitteena on tasapainoinen tiimi.

Bottas itse on kertonut Musconin tuoneen uudenlaista ajattelutapaa varikolle.

– Olen saanut paljon uusia ideoita ja ajatusmalleja auton säätöä, aika-ajoja ja kisaa varten, Bottas on sanonut vaihdoksesta.

Tulokset ovat olleet mallikkaita. Bottas on kuuden kisan jälkeen MM-sarjassa toisena, 17 pistettä tallikaveriaan Lewis Hamiltonia perässä.

Lue myös:

    Uusimmat