Mercedes-pomo Wolff kiittelee tallin sopeutuvaa suunnittelufilosofiaa: "Kompromissi toimii meille hyvin"

Luopuminen puhtaan suoranopeuden tavoittelusta on auttanut Mercedestä säilyttämään paikkansa F1-sarjan huipulla, katsoo saksalaistallin urheilujohtaja Toto Wolff.

V6-turbohybridien ensimmäiset vuodet formulasarjassa olivat Mercedeksen voimanlähteen kiistatonta ylivoimaa, mutta tilanne moottorivalmistajien välillä on sen jälkeen tasoittunut huomattavasti.

Wolff kertoo saksalaistallin suunnittelufilosofian eläneen jatkuvasti tilanteen vaatimusten mukaan.

- Tämän tallin kehityksen voi nähdä. Uusien moottorisääntöjen alkuaikoina meillä oli suorilla pienen ilmanvastuksen auto, jota mahtava moottori vei eteenpäin, Wolff kertoi Autosportin mukaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 16.55,
2. harjoitukset klo 20.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

- Vuosien kuluessa auton runko ja moottori ovat sulautuneet yhteen, jotta saamme kierrosajat optimoitua. Puolet siitä kuuluu yhä vaikuttavalle moottorille, mutta saimme rungon kiedottua sen ympärille siten, että kehitämme enemmän downforcea ja aerodynaamista pitoa.

- Emme ole enää nopein auto suorilla, mutta tämä kompromissi kahden merkittävän osatekijän välillä toimii meille hyvin. Jos olisitte kertoneet minulle vuosi sitten, että olisimme eturivissä Monacon aika-ajossa, niin olisin sanonut sen olevan hieno homma, mutta en luultavasti olisi uskonut sitä, Wolff lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat