Mercedes paljasti inhan salaisuutensa someseuraajilleen – kertoi, miten havaitsi kihomatoja itsessään: "Se oli traumaattista"

Iik, täitä! Lääkäri kertoo, kuinka nujerrat epämiellyttävät hiusvierailijat 6:38
Iik, täitä! Älä hätäänny: Lääkäri kertoo, kuinka nujerrat epämiellyttävät hiusvierailijat.

Mercedes Edwards päätti kertoa TikTokissa lapsuutensa inhasta kokemuksesta. Kertomus kihomadoista keräsi pian yli 1,5 miljoonaa katsojaa!

11-vuotiaana Mercedes Edwards koki saman ikävän yllätyksen kuin moni lapsiperhe: hänellä oli kihomatoja. Vuosia myöhemmin tehty paljastus TikTokissa nosti Mercedesin yllättäen kansan suosioon, kertoo Buzzfeed.

"En suosittele kihomatojen hankkimista"

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Vaikka kihomadot olivat Mercedesille inha kokemus, hän on jo päässyt yli tapauksesta. Nainen päättikin kuvailla kihomatoja TikTok-videolla, jolla syö samalla papuja. Mercedes kertoo rauhallisesti ateriansa ääressä siitä, miten peilillä katsoessaan havaitsi peräaukossaan matoja.

– Se oli traumaattista. En suosittele kihomatojen hankkimista, nainen toteaa.

Näki peilin avulla vaaleita matoja peräaukkonsa lähellä

Buzzfeedille Mercedes kertoi, että tiesi jonkin olevan vialla, koska hänen takapuolensa kutisi.

– Tuntui aina siltä, että jokin kutittaisi minua siellä. Se oli pahempaa öisin ja esti nukkumisen, Mercedes kertoi.

Lopulta Mercedes päätti tutkia alapäätään peilillä. Kauhukseen hän huomasi vaaleita matoja peräaukkonsa lähellä.

– Kun ensimmäistä kertaa näin ne, sydämeni alkoi hakata ja minua huimasi. Aloin itkeä. Olin kauhuissani, Mercedes sanoo.

Myös hänen äitinsä kauhistui, kun Mercedes kertoi asiasta. Käynti lääkärissä vahvisti asian: Mercedesillä oli kihomatoja.

Kihomato on 3‒13 millimetrin pituinen vaalea loinen, joka asuu suolistossa. Ne tarttuvat, kun ihminen nielee kihomadon munia. Naarasmadot munivat yöaikaan peräaukon tuntumassa, mikä aiheuttaa kutinaa. Oireet alkavat noin kuukaudessa tartunnan saamisen jälkeen.

"Näin maailma tulee minut tuntemaan: tuo on se ämmä, jolla oli matoja takapuolessaan"

Kihomatoja hoidetaan sekä itsehoitovalmisteilla että reseptilääkkeillä. Myös Mercedes sai lääkityksen, ja madoista päästiin eroon. Nyt hänen tarinansa on kuitenkin tavoittanut hurjan määrän ihmisiä sekä TikTokin että haastattelun kautta.

TikTokissa Mercedes vitsaili, että Buzzfeed halusi haastatella häntä söpöjen ja miellyttävien videoiden sijaan juuri kihomatojen vuoksi.

– Se video, josta tulee suosittu, on se, jossa puhun siitä, että pe*seessäni on hitto vie matoja, Mercedes kuvailee.

– Miksi? Näin maailma tulee minut tuntemaan: tuo on se ämmä, jolla oli matoja takapuolessaan. En halua olla kihomatojen toimitusjohtaja!

Muista pestä kädet myös kihomatojen vuoksi

Kihomatotartuntoja voi estää pitämällä kynnet lyhyinä, sekä pesemällä käsiä huolellisesti esimerkiksi ennen ruokailua ja vessakäynnin jälkeen. Mercedesinkin videon kommenteissa todettiin, että koronaviruksen hallitsemisen lisäksi käsipesu voi auttaa estämään myös inhan kihomatokokemuksen.

– Jos covid ei ole tarpeeksi iso syy sille, että haluaisit pestä käsiäsi, kihomatojen pitäisi olla. Haluatko todella pieniä ramen-nuudeleita, joilla on persoonallisuus ja horoskooppimerkki, bilettämään pyllyreikääsi? No enpä usko, Mercedes heittää videollaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat