Mercedeksen F1-varustautumisesta hurjaa tarinaa – uusi auto olikin vain silmänlumetta?

F1-kauden ensimmäisissä testeissä Barcelonassa vakuuttanut mestaritalli Mercedes on tuomassa tällä viikolla Bahrainissa ajettaviin testeihin täysin uuden auton, uutisoi italialaislehti Corriere dello Sport.

Kysessä ei ole lehden tietojen mukaan päivitys helmikuussa esitellystä W13-autosta, vaan täysin uusi b-versio, jossa muun muassa jäähdyttimet ovat vaihtaneet auton rungossa paikkaa.

Corrieren mukaan huhu on saanut kilpailevat tallit varpailleen. Aikaa kauden alkuun on torstaista lauantaihin ajettavien testien jälkeen enää viikko, joten kilpailijoiden ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n teknisten tarkastajien mahdollisuus reagoida Mercedeksen muutoksiin on varsin pieni.

Samaa tietoa on liikkeellä saksalaisen Auto Motor und Sportin sivuilla. Myös Red Bullilta on tulossa paljon tähän asti salassa pidettyä päivitysosaa, mutta neuvonantaja Helmut Markon mukaan se ei ole mitään Mercedeksestä kerrottuun nähden.

– Kaikki lentävät Bahrainiin uusien osien kanssa. Kaikki ovat ensimmäisissä kisoissa täynnä energiaa, Marko kommentoi Auto Motor und Sportille.

– Suurimmat päivitykset ovat yleensä niitä, joita ei voi nähdä ulkoapäin. Olisimme onnellisia, jos pääsisimme 70 prosenttiin siitä, mitä Mercedekseltä tulee. Pakettisi pitäisi olla massiivinen, Marko ennakoi.

Kokonaan uuden auton rakentaminen tulee Mercedekselle varsin kalliiksi, joten tiimi vaikuttaa panostavan varsin suuren osan koko kauden ajaksi käytössä olevasta budjettikatosta heti alkukauteen.

Sen sijaan Ferrari vakuuttaa, ettei sille ole tulossa juurikaan muutoksia Barcelonassa hyvin esiintyneeseen autoon.

Lue myös:

    Uusimmat