Mercedes julkaisi kuvamaistiaisen uudesta F1-autostaan - mukana kunnianosoitus Niki Laudalle

F1-ratoja viime vuodet hallinneen Mercedeksen on määrä esitellä tulevan kauden W11-autonsa – tai ainakin sen värityksen – ystävänpäivänä Silverstonessa. Lauantaina, kuusi päivää ennen h-hetkeä, talli tarjoili sosiaalisessa mediassa pienen maistiaisen siitä, mitä tuleman pitää.

Mercedes julkaisi jo aiemmin ääninäytteen siitä, miltä kuulosti, kun uuden auton moottori käynnistettiin ensimmäisen kerran.

Tallin tuoreessa julkaisussa huomio kiinnittyy ennen muuta kahteen asiaan: värityksessä on taas melko paljon mustaa, ja viime keväänä kuollut Niki Lauda huomioidaan tämänkin vuoden autossa.

F1-autoissa nähdään tulevalla kaudella taas niin sanotut hainevät, tosin ne ovat kooltaan huomattavasti pienemmät kuin kaudella 2017, jolloin niitä nähtiin viimeksi. Hainevällä tarkoitetaan auton takaosan korkeaa moottorikatetta, ja Mercedes on koristellut sen kauttaaltaan tutuilla kolmisakaraisilla tähdillä. Yksi näistä tähdistä on Laudan kunniaksi punainen.

Omalla F1-urallaan kolme MM-titteliä saavuttanut Lauda toimi viimeiset elinvuotensa Mercedeksen F1-tallin puheenjohtajana ja osaomistajana. Lauda kuoli 70-vuotiaana 20. toukokuuta 2019 Zürichin yliopistollisessa sairaalassa, jossa hän oli dialyysihoidossa munuaisvaivojen takia.


Lue myös:

    Uusimmat