Mercedes esitteli kompaktiluokan viidennen mallin

Mercedeksen kompaktikokoluokka on laajentunut nopeasti muutamassa vuodessa. A, B, CLA ja GLA saavat ensi vuoden alussa rinnalleen vielä viidennen mallin, joka on CLA Shooting Brake.

Malli noudattaa isoveljensä CLS Shooting Braken tyyliä coupemaisella muotoilullaan. Mercedes-Benzin myyntijohtaja Ola Källeniuksen sanoin ”uusi CLA Shooting Brake on tarkoitettu aktiivista elämäntyyliä suosiville asiakkaille”. Tavaratilaa CLA Shooting Brake tarjoaa perusmuodossaan 495 litraa ja laajennettuna tilaa on 1354 litraa. CLA-malliin verrattuna myös takapenkille kulkua on helpotettu ja pääntilaa on takana 40 milliä enemmän.

Mallisto ja varustelu ovat pääosin sisarmalleista tuttuja. Vakiona löytyvät muun muassa turvallisuutta lisäävät Collision Prevention Assist Plus -törmäyksenestoavustin ja Attention Assist - vireystila-avustin. Varustetasot ovat Urban ja AMG Line, joiden lisäksi lanseerausvaiheessa on tarjolla kokonaan uusi OrangeArt Edition -varustelu.

Moottorivalikoima koostuu kahdesta dieselistä (100-130 kW (136-177hv)) ja kolmesta bensiinimoottorista (90-155 kW (122-211 hv)). Neliveto on aluksi tarjolle vain tehokkaimman bensiinimallin yhteyteen, mutta tulee myöhemmin tarjolle myös dieselversioiden yhteyteen. Ensi vuoden maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä esitellään myös CLA 45 AMG Shooting Brake, jonka voimanlähteenä toimii sisarmalleista tuttu 2-litrainen 265 kW (360 hv) kehittävä turbomoottori.

CLA Shooting Braken Suomen hinnat julkaistaan tammikuussa ja auto lanseerataan meillä maaliskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat