Menevätkö hermot kauppajonossa? Et ole yksin: Nykyihminen kestää "arjen haasteita" enää sekunteja ennen raivareita

Monille puoli minuuttia jonottamista on jo liikaa. Nykyihmisellä ei tämän kyselyn mukaan riitä kärsivällisyyttä jaettavaksi!

Miten kauan jaksaisit odottaa, jos tämä sivu ei latautuisikaan eteesi välittömästi? Luultavasti lyhyemmän ajan kuin luulet! Toimistotarvikkeistaan tunnettu BIC-yhtiö kysyi 2000 brittiaikuiselta, miten pitkä pinna heillä on.

Kysely oli osa yrityksen markkinointikampanjaa, mutta vastaukset ovat mielenkiintoisia. Kävi ilmi, ettei nykyaikuisilta löydy kärsivällisyyttä kovinkaan paljon.

Näin lyhyt pinna nykyihmisellä on!

Vastaajat kertoivat, että jaksoivat odottaa nettisivun latautumista vain 16 sekuntia ennen kuin menettivät hermonsa.

Muutkin nykyelämän pienet viivästykset kysyivät liikaa kärsivällisyyttä. 45 prosenttia vastanneista oli menettänyt hermonsa odotettuaan esimerkiksi jonossa "liian kauan". Monille jo puoli minuuttia jonottamista oli liikaa. Puolet vastanneista olisi vaihtanut jonoa, jos oma jono kulkee "liian hitaasti".

Hermot menevät sekunneissa

Liikennevalon vaihtumista jaksettiin odottaa 25 sekuntia, ja jos tv-ohjelma ei alkanutkaan pyöriä odotetusti ruudulla, hermot menivät 22 sekunnissa. Teeveden kiehumista jaksettiin odottaa hermostumatta vain 28 sekuntia.

Koska kyseessä oli toimistotarvikevalmistajan kysely, ihmisiltä kysyttiin luonnollisesti myös kysymyksiä toimistotarvikkeisiin liittyen. Vastaajat paljastivat, että menettävät hermonsa 18 sekunnissa, jos eivät löydä kynää juuri silloin, kun tarvitsisivat sitä.

Vastaajat jaksoivat odottaa matkalaukkuaan lentokentällä lennon jälkeen 13 minuuttia ja ruoan saapumista ravintolassa 14 minuuttia. Hermojen menetys uhkasi myös, jos juomaa ei saanut pubissa tilattua seitsemässä minuutissa.

Postille riitti vielä pinnaa

Erikoista kyllä, lyhyt pinna tuntui pätevän vain joihinkin asioihin. Myöhässä olevaa junaa vastaajat olisivat odottaneet 35 minuuttia. Käsin kirjoitettua kirjettä ihmiset olivat valmiita odottamaan yli kolme päivää!

Vaikka pinna petti monessa arjen tilanteessa, vastanneista 95 prosenttia kuitenkin uskoi, että kärsivällisyys on hyve. Ja mikäli hitaat ihmiset tekevät sinut hulluksi, ei hätää – sille on selitys.

Lue myös:

    Uusimmat