Menettikö Varma uskonsa Talvivaaraan jo ennen osakeantia?

Eläkeyhtiö Varman käyttäytyminen Talvivaara-sijoituksensa suhteen on herättänyt ihmetystä. 

Yhtiö merkitsi viime kevään osakeannissa kaikki mahdolliset osakkeet eli pani Talvivaaraan lähes 23 miljoonaa euroa lisää. Kuitenkin vain muutama viikko annin päättymisen jälkeen yhtiö alkoi myydä osakkeitaan. Vähennykset ovat jatkuneet tasaisesti ja nyt potti on laskenut maaliskuun vajaasta yhdeksästä prosentista lähelle nollaa. Samalla Varma on kuitannut Talvivaarasta tappioita. 

Yhtiö on viime aikoina kieltäytynyt kommentoimasta julkisesti Talvivaara-sijoitustaan.

Osakeannin aikana Talvivaarassa tapahtui allasvuoto, minkä seurauksena Finanssivalvonta vaati antiesitteen täydentämistä. Tämä puolestaan johti siihen, että sijoittajat saivat oikeuden perua merkintänsä. 

Varma oli antanut ennakolta lupauksen merkitä sille tarjolla olleet uudet osakkeet. MTV:n 45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan Varma ei edes yrittänyt vetäytyä antimerkinnästä vuodon takia.

Toinen eläkeyhtiö, Ilmarinen ilmoitti vetäytymisestään viime metreillä vain muutama tunti ennen määräaikaa. Sen merkintä oli noin puolet Varman potista. Julkisesti Ilmarisen päätöksestä tosin tiedotettiin vasta seuraavana päivänä, kun muilla sijoittajilla ei ollut enää mahdollisuutta perua merkintöjään.

Vaikka moni piensijoittaja saattoi ajatella, että Varman osallistuminen antiin oli osoitus uskosta Talvivaaraan, totuus voi olla toinen. Varmassa todennäköisesti pohdittiin, että jos se ei osallistuisi, Talvivaaran rahoitus romahtaisi ja tappiot olisivat vieläkin suurempia.

Lopulta eläkeyhtiön kannalta saattoi olla edullisempaa, että anti merkitään ja omistusta ryhdytään sen jälkeen myymään vähitellen, vaikka tappiolla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja