Suomalainen menestysresepti -ohjelma nostaa jälleen esiin kotimaan kiinnostavimmat ruokainnovaatiot. Ohjelmassa on edtty jo finaalivaiheeseen.
Maikkarin Suomalainen menestysresepti -ohjelmassa etsitään seuraavaa hittituotetta suomalaisten ruokapöytään. Finaalivaiheeseen edenneen kuusikon matkaa seurataan aina elokuun loppupuolelle asti – mukana on monipuolinen joukko sekä ruoka- ja ravintola-alan kokeneita ammattilaisia että ruoka-alalla siipiään kokeilevia alanvaihtajia.
Keskiviikkona 4.8. nähtävässä jaksossa finalistit kilpailevat aikaa vastaan, kun kuluttajien maisteltavaksi tarvitaan sadoittain näytteitä. Kotikeittiöissä haudotut innovaatiot aiheuttavat päänvaivaa, kun siirtymä isompaan mittakaavaan alkaa. Pettymyksiltäkään ei vältytä, kun kuluttajaraati antaa äänensä kuulua.
Erityisesti yksi finalisteista on huolissaan tuloksista.
– On tosi vaikeaa mennä tuonne nöyryytettäväksi asiosta, mitkä tiedän jo. Se tuote ei nyt ollut se, mitä sen piti olla, kalaleikkeleen kehitellyt Henrik Kovanen sanoo tuotteestaan.
Miehellä oli vaikeuksia saada oikeanlaista tuotetta kuluttajien maisteltavaksi, sillä raaka-aineena olevaa lahnaa ei ollut saatavilla alkuperäiseltä tuottajalta vaan Kovanen joutui lennosta etsimään uuden tuottajan. Kyseisen tuottajan lahnaleike ei sopinutkaan hänen tuotteeseensa.







