Mainos

Meneillään on festariennätysten kesä – Pate Mustajärvi heittää herjan ja kertoo syyn

Isoilla musiikkifestivaaleilla menee nyt poikkeuksellisen hyvin. Esimerkiksi Seinäjoen Provinssirock ja Turun Ruisrock keräsivät kaikkien aikojen ennätysyleisönsä. Tikkurila-Festivaali teki omansa tänään.

Harva bändi kehtaa aloittaa keikkansa Maamme-laululla. Pate Mustajärvi on taas irti. Ja Vantaalla huudetaan. Väkeä riittää ja 20 000:n kävijän haamuraja paukkuu rikki, järjestäjien toimesta vakuutetaan.

Pate, mistä se kertoo, että suomalaisilla festareilla menee juuri nyt erityisen kovaa?

– Kun Suomella menee päin helvettiä, noitten poliitikkojen puolesta, niin on pakko bailata, Popedan keulahahmo vastaa.

Tänä kesänä festarijärjestäjiä hymyilyttää. Muun muassa Seinäjoen Provinssi- ja Turun Ruisrock saivat ennätysyleisönsä, Joensuun Ilosaaressa yleisöä oli historian toiseksi eniten sekä Raumanmeren Juhannus teki onnistuneen paluun.

1:55

"Kotimainen musiikki myy"

Mitä on tapahtunut? Miksi juuri nyt näyttää erityisen hyvältä?

– Kotimainen musiikki myy nyt. Mutta myös ulkomaiset bändit. Kyllä monet festivaalit tekevät kävijäennätyksensä. Suomalaiset ovat viimeinkin löytäneet sen, että on kivaa olla yhdessä, kertoo festivaalitiedottaja Tomi Lindblom Visual Mediasta.

Helsingin Flow Festivalin osalta ennakoidaan kävijäennätystä.

– Näyttää siltä, että kaikki päivät myydään loppuun ja tulee kävijäennätys, kun alueen uusien laajennusten myötä yleisökapasiteetti kasvaa parilla tuhannella per päivä, kertoo Flow:n tiedottaja Susanna Hulkkonen.  

Samoin Oulun Qstock ja nuorison suosima Weekend ovat myymässä loppuun.

– Lauantain liput ovat tällä hetkellä loppuunmyyty ja kahden päivän sekä perjantain lippuja on enää vähän jäljellä. On siis mitä todennäköisintä, että festivaali myy loppuun nyt neljäntenä vuotena peräkkäin, sanoo Qstockin festivaalikoordinaattori Niina Ristolainen.

Festarikansa vaatii yhä enemmän

Järjestäjät ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että festivaalikävijät ovat yhä laatutietoisempia ja etsivät monipuolisuutta. 

– Tarjonta on monipuolistunut. Livemusiikin lisäksi festivaalit tarjoavat asiakkaille monipuolisuutta tuomalla esimerkiksi ruokakulttuurin sekä muun oheisohjelmaa kuten esittävää taidetta, kuvataidetta, teatteria, tanssia ja stand up -viihdettä osaksi festivaalielämystä. Festivaalit voivat siis tätä nykyä olla monen kulttuurin osa-alueen yhdistelmä. Myös peruspalveluiden satsaamiseen on panostettu, jatkaa Ristolainen.

– Festivaalit tuntuvat todella kiinnostavan ihmisiä tällä hetkellä – kuten kokemukset ja elämykset muutenkin. Flown Hulkkonen jatkaa. 

Kasvavan Tikkurila-Festivaalin visio on selkeä.

– Pyritään tekemään festivaalista tapahtuma. Niin, että ihmiset voivat nauttia kaikilla aisteilla. Siinä me olemme onnistuneet, kertoo festivaalin "isä" Jan Grehn

Popeda ja Pate jatkavat Tikkurilasta Tammerfestiin. Mies täytti juuri 60 vuotta ja vetää tänäänkin kaksi pitkää keikkaa muutaman tunnin sisään. Annetaan siis Paten olla irti. Pate on silloin parhaimmillaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.