Mainos

Mellakkapoliisi otti yhteen jalkapallohuligaanien kanssa

Sadat englantilaisfanit ryntäsivät Lontoon kaduille purkamaan pettymystään Saksalle kärsityn välierätappion jälkeen. Keskiviikkoiltana heti pelin päätyttyä alkanut hulinointi jatkui aikaisin torstaiaamuna, kun hulinoitsijat palasivat kaduille kaataen autoja, ryöstellen kauppoja ja rikkoen ikkunoita. Lontoon poliisista kerrottiin, että 196 ihmistä oli pidätetty keskiviikkoillan ja torstaiaamun aikana, ja 30 ihmistä oli loukkaantunut joidenkin heistä joutuessa turvautumaan sairaalahoitoon.

Mellakkapoliisit partioivat Lontoon kuuluisan Trafalgar-aukion ympärillä ja puuttuivat kovalla kädellä häiriön aiheuttajiin, joista monet olivat vahvassa humalatilassa.
-Täällä nähty on ollut puhdasta huliganismia. Tätä ei voida pistää välierätappion tiliin. Tällä ei ole mitään tekemistä jalkapallon kanssa, poliisikomentaja Tony Rowe raivosi.

Poliisin videokuvaajat ja valokuvaajat olivat kaduilla partioimassa, ja poliisi on varma, että kuvanauhalle tallennetut häiriköijät saadaan kiinni ja pidätetään. Poliisi oli tyytyväinen onnistuttuaan estämään laajamittaiset mellakat.
-Onnistuimme rajaamaan väkivaltaisuudet Trafalgar-aukiolle ja muutamalle ympäröivälle kadulle, eikä hulinointi päässyt leviämään muihin kaupunginosiin, Rowe kertoi.

Poliisi osasi odottaa rettelöintiä mahdollisen Englannin tappion jälkeen, koska samanlaista huliganismia esiintyi jo kuusi vuotta sitten Englannin hävittyä Saksalle Italian MM-kisojen välierissä niin ikään rangaistuspotkukisan jälkeen.

Väkivaltaisuudet Lontoon kaduilla alkoivat heti ottelun jälkeen, mutta Saksan kannattajat jätettiin rauhaan. Minkäänlaisista suunnitelluista hyökkäyksistä hillitysti voittoa juhlineita saksalaisia kohtaan ei näkynyt merkkejä.
-Emme ole tulleet tänne tappelemaan. Se oli tasainen peli, mutta jommankumman piti hävitä, 25-vuotias müncheniläinen Thomas Lecke muistutti.

Muualla Englannissa myös levotonta

Hulinointi Englannin katkeran tappion jälkeen ei rajoittunut pääkaupungin kaduille. Myös muualla maassa esiintyi levottomuuksia, kun pettyneet humalaiset purkivat turhautuneisuuttaan kokoontuen kaupunkien kaduille varhaisaamun tunteina.

Lontoosta 60 kilometriä länteen sijaitsevassa Readingin kaupungissa poliisi raportoi ihmisjoukkojen ryntäilleen kaduille rikkoen autojen tuulilaseja ja kauppojen ikkunoita. Yli 300 raivostunutta kannattajaa ryösteli kauppoja ja rikkoi ikkunoita Lontoosta pohjoiseen sijaitsevassa Bedfordin pikkukaupungissa.

Englannin lehdistö tällä kertaa pelaajien tukena

Kisojen alla ja niiden aikana rajusti joukkuetta vastaan hyökännyt Englannin lehdistö ryhdistäytyi tappion hetkellä ja jakoi kiitosta hienosti taistelleelle joukkueelle.
-Leijonakuninkaat, otsikoi The Sun, joka usein kuuluu kovimpaa kritiikkiä pelaajia kohtaan esittävään kaartiin.
-Tämä turnaus palautti Englannin sinne minne se kuuluu, maailman suurten jalkapallokansakuntien joukkoon, lehti ylisti.
-Sankariemme kyyneleet. Epäonnistunut rangaistuspotku mursi meidän kaikkien sydämet, Daily Mail herkistyi. Daily Express kirjoitti, että turnaus ja isäntämaan joukkueen esitykset ovat antaneet suuria elämyksiä miljoonille englantilaisille.
-Pelaajiemme taistelu muistutti meitä niistä siteistä, jotka yhdistävät meidät vahvaksi kansakunnaksi, ja siitä, millaiseksi maamme voi tulla, jos vain yritämme vähän kovemmin, Daily Express muistutti.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.