Melania Trumpin spekuloidaan olevan lähtökuopissa avioliitostaan – mitä ensimmäiselle naiselle tapahtuu, jos avioero käy toteen?

Melania Trumpin tarina 6:41
Tällainen on Yhdysvaltain ensimmäisen naisen Melania Trumpin tarina - pitkä matka kommunistisesta Jugoslaviasta Valkoiseen taloon

Brittilehti Mirrorissa spekuloidaan, ettei Melania Trump jäisi tyhjin käsin, jos spekuloitu avioero Donald Trumpista kävisi toteen.

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa karvaan tappion kokeneen Donald Trumpin ja hänen Melania-vaimonsa avioliiton tilasta kohistaan jälleen.

Aihe nousi tapetille, kun Donald Trumpin entisen avustajan Omarosa Manigault Newmanin vuonna 2018 julkaisemassaan kirjassa esittämät väitteet Trumpien liiton tilasta nostettiin taas tapetille. Newmanin väitteiden mukaan Melania Trump on odottanut sopivaa hetkeä erota miehestään.

– Näkemykseni mukaan Melania laskee minuutteja siihen, että hän on ulkona virasta jotta hän voisi ottaa avioeron, Newman spekuloi kirjassaan.

Pariskunta kohtasi toisensa suihkuseurapiireissä 1990-luvun lopulla, kun Melania (o.s. Knauss) teki uraa mallina ja kiinteistöbisneksessä uransa tehnyt Donald oli eronnut edellisestä vaimostaan Marla Maplesista ja oli yksi New Yorkin seuratuimmista liikemiehistä.

Ennen kuin pari lopulta vuonna 2004 sanoi toisilleen "tahdon", allekirjoitti Melania avioehdon, kuten Trumpin molemmat ex-vaimotkin aikanaan. Nyt Mirrorissa spekuloidaankin, miltä Melanian tilanne näyttäisi, jos avioero toteutuisi ja avioehto pantaisiin täytäntöön.

Vaikka Trumpien avioehdon sisältö ei ole julkisesti tiedossa, sen kerrotaan kiehtovan lakipiirejä. Newyorkilaisessa lakitoimistossa työskentelevä Peter Stambleck arvelee, että olisi suositellut Trumpien tilanteessa avioehtoa, jossa eron sattuessa molemmille jää se, mitä heillä on nimissään.

Hän huomauttaa, että Trumpin kaltaisilla äveriäillä liikemiehillä omaisuusrakenteet ovat monimutkaisia, sillä kuviossa on mukana useita yhtiöitä ja sijoituksia muihin yrityksiin.

– Avioehdoissa päätavoitteena on usein välttää sen jakamista ja samalla välttää päänsärkyä, joka kaikkien asiakirjojen läpikäymisestä kirjanpitäjien kanssa koituu. Teoreettisesti tämä kaikki tapahtuisi, jos avioehtoa ei olisi, Stambleck sanoi Mirrorin mukaan Town & Coutnry -lehdelle ex-avustajan kirjaväitteiden tultua julki.

Hän sanoo uskovansa, että Melania Trump saisi eron toteutuessa pitää kuitenkin kaikki korut, jotka hän on saanut lahjaksi liiton aikana.

Toinen lakimies Jacqueline Newman arvelee puolestaan, että Melaniasta tulisi eron sattuessa pariskunnan yhteisen pojan Barronin, 14, päähuoltaja ja että hän saisi siinä tapauksessa myös merkittävän summan rahaa pojan elatusta varten.

– Jos kuviteltaisiin, että hän saisi vaikkapa 50 miljoonaa dollaria. Se on paljon rahaa, mutta New Yorkissa hän ei kuitenkaan pystyisi sillä rahalla säilyttämään samanlaista elintasoa, joka hänellä on tällä hetkellä. Hänellä (Donald Trump) on varmasti hyvä käsitys heidän elämäntyylistään, joten uskoisin, että Melania saisi eron yhteydessä varsin sievoisen summan.

Myös Trumpin ensimmäinen vaimo ja kolmen vanhimman lapsen äiti Ivana Trump sai aikoinaan erossa mittavasti rahaa, vaikka parilla oli avioehto. Hänen on kerrottu saaneen 10 miljoonan erorahan ja vuotuisen 650 000 dollarin elatusapujen lisäksi asunnon New Yorkista sekä Connecticutissa sijaitsevan kartanon. Ivanalle jäi erossa myös lähes puolet Trumpille rakkaasta Mar-A-Lagon kartanosta Floridassa.

Toinen vaimo Marla Maples sen sijaan joutui eron jälkeen tyytymään tiettävästi kahden miljoonan dollarin suuruiseen erorahaan. Maples ja pariskunnan yhteinen tytär Tiffany muuttivat eron jälkeen Kaliforniaan.

Lue myös:

    Uusimmat