Mainos

Meksikossa tiukka presidentinvaali

Meksikon presidentinvaalien uudelleenlaskenta alkaa olla loppusuoralla. Kun 98 prosenttia äänestyspaikoista on laskenut äänet uudelleen, on vasemmistoehdokas menettänyt johtoasemansa.

Vasemmiston presidenttiehdokas Andres Manuel Lopez Obrador on menettänyt johtoasemansa Meksikon presidentinvaalien uudelleenlaskennassa. Kun liki 98 prosenttia äänestyspaikoista oli laskenut äänet toistamiseen, oli oikeiston Felipe Calderon siirtynyt täpärästi Obradorin edelle. Calderonin kannattajat juhlivatkin kaduilla suosikkinsa menestystä.

Obradorilla oli vielä parin prosenttiyksikön etumatka, kun kolme neljännestä äänistä oli laskettu. Ero kuitenkin kapeni koko ajan, kun tuloksia alettiin saada Calderonin vahvoilta alueilta maan pohjois- ja länsiosista. Jäljellä olevista äänestyspaikoista suurin osa sijaitsee juuri Calderonin kannatusalueilla.

-Äänien välinen ero tulee varmasti olemaan hyvin tiukka loppuun asti. Lopez Obrador voi olla edellä, mutta ero voi kaventua tai kasvaa, Meksikon keskusvaalilautakunnan johtaja Luis Carlos Ugalde sanoi aiemmin.

Alkuperäisen vaalituloksen mukaan Calderon sai äänistä 0,6 prosenttiyksikköä enemmän kuin Obrador. Vasemmiston ehdokas ei hyväksynyt tuloksia, vaan vaati äänten laskemista uudelleen. Hänen mielestään tuloksissa oli epäselvyyttä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.