Meksiko on pelastanut kymmeniä tuhansia siirtolaisia ihmissalakuljettajien käsistä

Meksikon viranomaiset kertovat pelastaneensa yli 45 000 paperitonta siirtolaista ihmissalakuljettajien käsistä viime joulukuusta alkaen.

Yli 19 000 pelastetuista on löydetty kahden viime kuukauden aikana. Juuri saman ajan Meksikolla ja Yhdysvalloilla on ollut voimassa sopimus, jonka mukaan Meksiko yrittää hillitä maan läpi Yhdysvaltoihin kulkevan siirtolaisuuden määrää.

Meksikon oli suostuttava sopimukseen tai Yhdysvallat olisi asettanut maalle tuontitulleja.

Sopimuksen myötä Meksiko on muun muassa ohjannut etelärajalleen yli 20 000 kansalliskaartin jäsentä. Maa on myös luvannut, että Yhdysvalloista turvapaikkaa hakevat pidetään Meksikon puolella odottamassa hakemusten käsittelyä.

Kriitikoiden mukaan tiukentunut rajavalvonta on syössyt turvapaikanhakijoita ihmissalakuljettajien käsiin.

Yhdysvallat on sorvannut siirtolaissopimusta myös Guatemalan kanssa.

Meksikon ulkoministeriön virkamiehen mukaan ihmissalakuljettajilta pelastetut siirtolaiset käyvät läpi siirtolaisuusarvion, jonka avulla päätetään, voivatko pelastetut jäädä Meksikoon.

Meksikon läpi kulkee erityisesti ihmisiä Keski-Amerikan köyhistä ja väkivallan piinaamista maista kuten El Salvadorista, Guatemalasta ja Hondurasista. Monet ovat matkalla Yhdysvaltoihin hakeakseen turvapaikkaa.

Yhdysvallat on monin keinoin yrittänyt vähentää Meksikon rajan kautta tulevien turvapaikanhakijoiden määrää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja