Meksiko otti kiinni yli 400 Yhdysvaltoihin pyrkinyttä siirtolaista – noin 1 200 hengen ryhmästä loppujen uskotaan paenneen

Osa Meksikon ja Yhdysvaltojen välisestä raja-aidasta kumoon 1:47
Video: Osa Meksikon ja Yhdysvaltojen välisestä raja-aidasta meni kumoon alkuvuodesta.

Meksikossa viranomaiset ovat pysäyttäneet suuren joukon Yhdysvaltoihin matkalla olleita siirtolaisia. Poliisit ja sotilaat pysäyttivät keskiviikkona arviolta 420 lähinnä Hondurasista kotoisin olevaa ihmistä lähellä Meksikon ja Guatemalan rajaa.

Viranomaiset ottivat siirtolaiset kiinni ja veivät heidät pidätyskeskukseen. Viranomaisten mukaan kiinni otetut "autetaan palaamaan kotimaihinsa".

Satojen siirtolaisten kuitenkin myös uskotaan päässeen pakoon viranomaisia, sillä poliisi arvioi alun perin, että ryhmässä olisi noin 1 200 ihmistä.

Siirtolaisten kanssa matkanneen ihmisoikeusaktivistin mukaan yli 100 Meksikon kansalaiskaartin jäsentä osallistui operaatioon pysäyttää siirtolaiset.

Tapaus sattui poliittisesti kimuranttiin aikaan. Yhdysvaltojen ja Meksikon on määrä jatkaa torstaina neuvotteluita, joissa yritetään löytää ratkaisu muuttoliikkeeseen maiden välisellä rajalla.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on uhannut, että jos Meksiko ei saa rajatilannetta kuriin, Yhdysvallat asettaa Meksikolle maanantaina viiden prosentin tullimaksut. Maksuja aiotaan nostaa vielä lisää, jos tilanne ei myöhemminkään muutu.

Lue myös:

    Uusimmat