Mainos

Meikki ei ole riittävä suoja auringolta – näin ehkäiset ihon ennenaikaista vanhenemista

Päivettynyttä ihoa saatetaan pitää kauniin ja terveen näköisenä, mutta todellisuudessa ruskettuminen on aina merkki ihon vaurioitumisesta. Ruskettunut iho myös vanhenee nopeasti.

Tiesitkö, että jopa 80 prosenttia ihon näkyvistä vanhenemisen merkeistä johtuu UV-säteiden vaikutuksesta? Kesäpäivän kasvoille tuoma päivetys voi piristää ilmettä hetkellisesti, mutta päivetyksen aiheuttamat vauriot alkavat näkyä ihossa jopa parikymppisenä.

Ihon kimmoisuuden väheneminen, laajentuneet ihohuokoset, elottomuus, kuivuus ja rypyt ovat merkkejä auringon aiheuttamista vaurioista. Toisille ilmestyy iän myötä myös pigmenttiläiskiä ja couperosaa.

Auringon aiheuttamat vauriot eivät ole siis vain himoruskettujien ongelmia. Jopa kohtuullinen auringonotto ikäännyttää ihoa.

Suojaa kasvojen herkkä iho ajoissa

Kasvojen iho on erityisen herkkä auringolle, sillä kasvot saavat usein aurinkoaltistusta keväthangilta pitkälle syksyyn. Auringon haittavaikutuksilta kannattaa suojautua Suomessa vähintään huhtikuusta elokuuhun.

Auringolta tulisi aina suojautua ennen kuin iho alkaa edes punoittamaan. Silloin aurinko on jo saanut vaurioita aikaan. Liian moni havahtuu suojaamaan ihoaan vasta kevään tai kesän ensimmäisen palamisen jälkeen.

Jokainen palamiskerta kasvattaa riskiä sairastua ihosyöpään. Ruskettuminenkin kielii jo ihon vaurioitumisesta: ruskettuminen on ihon puolustusmekanismi haitallista UV-säteilyä vastaan. Pigmentin avulla iho yrittää pysäyttää säteilyn pääsemisen soluihin.

Auringon UVA-säteily aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä ja UVB-säteily puolestaan ihon palamista. Sekä UVA- että UVB-säteily lisää ihosyöpäriskiä. Aurinkosuojatuotteesta on hyvä löytyä suoja molempia säteilyjä vastaan.

Viimeistään keväällä on aika ottaa päivävoiteen rinnalle aurinkosuojatuote, joka ennaltaehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista. Aurinkosuojatuotteesta olisi hyvä löytyä riittävä suojakerroin laadukkailla UV-filttereillä.

Meikki ei suojaa riittävästi

Aurinkovoide kannattaa ottaa osaksi omaa kauneudenhoitorutiinia. Jos käyttää meikkiä, on hyvä murtaa eräs sinnikäs harhaluulo. Meikki on nimittäin harvoin riittävä suoja auringon haittavaikutuksia vastaan.

Meikkipohjatuotteet saattavat sisältää suojakertoimen. Harva kuitenkaan käyttää esimerkiksi meikkivoidetta niin paljon, että riittävä suojataso saavutettaisiin.  Kasvoille sopiva määrä aurinkosuojatuotetta on noin teelusikallinen, jonka lisäksi suojakerrointa tulee lisätä tarpeen mukaan päivän mittaan. Jotta suoja on riittävä, tulee tuotteessa olla suoja niin UVA- kuin UVB -säteitä vastaan. Lisäksi suojatason olisi hyvä olla korkea eli suojakerroin 30 tai 50.

P20 FACE SPF30 -aurinkovoide on tarkoitettu erityisesti kasvojen herkälle iholle. Kevyt koostumus takaa nopean imeytymisen, eikä voide tuki ihohuokosia. Laadukkaista aurinkosuojatuotteistaan tunnetun P20:n UV-filtterit takaavat jopa 10 tunnin suojan. Vedenkestävä koostumus kestää myös hikoilun.

Aurinkovoiteen voi levittää aamulla kasvoille ennen meikkiä. Aurinkovoidetta levitetään huolellisesti puhtaille kasvoille ja annetaan hetki imeytyä. On hyvä muistaa, että aurinkosuojatuotetta on aina lisättävä tarvittaessa esimerkiksi hikoilun tai uimisen jälkeen. Tahraamattoman koostumuksen ja erittäin pitkäkestoisen suojan ansiosta tuote soveltuu hyvin meikin alle. Kestävä suojakerroin takaa sen, että iho on meikattunakin pitkään suojattuna auringolta.

P20 FACE SPF30 -aurinkosuojavoide

  • Hellävarainen suoja kasvojen iholle
  • Kevyt emulsiovoide
  • Ei sisällä lisättyjä hajusteita
  • Ennaltaehkäisee auringon aiheuttamaa ihon ennenaikaista vanhenemista, kuten ryppyjä ja kimmoisuuden heikkenemistä
  • Vedenkestävä voide kestää myös hikoilua
  • Sopii meikin alle: levitä ennen meikkaamista ja anna imeytyä hetki

P20-aurinkosuojatuotteita myyvät Arjenkauppa.fi, apteekit, Sokos-tavaratalot ja K-kaupat.

Lue myös:

    Uusimmat