Mainos

Lapsen iho on erityisen herkkä auringolle – mistä tietää, että iho on riittävän hyvin suojattu?

Aurinkoisista päivistä nautitaan koko perheen voimin uiden ja pihalla leikkien. Kun ulkoiluun varaudutaan pitkäkestoisella ja vedenkestävällä aurinkovoiteella, ei voidetta tarvitse olla koko ajan lisäämässä – ja leikit saavat jatkua keskeytyksettä.

Suomessa suositellaan suojautumaan auringolta vähintään huhtikuusta elokuuhun. Pelkkä lämpötila tai auringonpaiste eivät ole ainoita merkkejä siitä, että auringossa voi palaa. Myös pilvisinä ja kylminä päivinä auringolta tulee suojautua.

Ensisijaisesti auringolta suojaudutaan aina vaatetuksella, hatulla ja aurinkolaseilla sekä siirtymällä varjoon suoralta paahteelta. Näiden lisäksi iho tulee suojata sopivalla aurinkosuojatuotteella, jota levitetään runsaasti ennen aurinkoon menoa.

Erityisesti lapset viihtyvät aurinkoisina päivinä pitkään pihaleikeissä ja uimassa, eivätkä malttaisi hukata yhtäkään minuuttia aurinkovoiteen levitykselle ja lisäykselle päivän mittaan. Vanhemmille aurinkovoiteen säännöllisestä levityksestä huolehtiminen onkin aikamoinen askare.

Lapsiperheissä kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, että aurinkovoide antaa pitkäaikaisen ja vedenkestävän suojan. Paljon ulkoilevissa perheissä aurinkovoidetta myös kuluu paljon, joten pitkäkestoisen suojan antava aurinkovoide on taloudellinen valinta, sillä rasvaa ei tarvitse lisätä jatkuvasti pitkin päivää.

Lapsen iho on erityisen herkkä

Lapsen vielä kehittymätön herkkä iho on erityisen altis auringon haitalliselle säteilylle. Palaminen on aina merkki siitä, että ihon oma suoja on pettänyt ja auringosta tulee viimeistään silloin siirtyä pois. Jo lapsena tapahtuva altistus auringolle nostaa riskiä sairastua myöhemmin ihosyöpään.

Pitkäkestoinen ja erittäin vedenkestävä P20 SPF50+ Kids -aurinkovoide suojaa ihoa auringolta jopa 10 tuntia. Voidetta ei siten tarvitse olla jatkuvasti lisäämässä ja ulkona voi oleilla turvallisesti. Helteisinäkin päivinä voi pulahtaa välissä uimaan, sillä aurinkovoide kestää hikoilua ja uimista erittäin korkean vedenkestävyytensä ansiosta jopa kolme tuntia. Aurinkovoidetta tulee kuitenkin aina lisätä tarvittaessa.

Pitkään iholla kestävä aurinkosuojavoide myös helpottaa lapsiperheen arkea. Kun lapsen ihon rasvaa aamulla, ei sitä tarvitse tehdä heti uudelleen esimerkiksi päiväkodissa. P20 SPF50+ Kids -aurinkovoiteen laadukkaat UV-filtterit takaavat pitkäkestoisen suojan ja antavat varmuuden siitä, että lapsen iho on hyvin suojattu.

Muista auringossa oleilun säännöt

1. Suojaudu auringolta ensisijaisesti vaatteilla, varjolla, aurinkolaseilla ja päähineellä.

2. Levitä aurinkovoidetta runsaasti. Anna voiteen imeytyä noin 15 minuuttia ennen auringolle altistumista.

3. Lisää aurinkovoidetta tarvittaessa päivän aikana, esimerkiksi pyyhkeellä kuivaamisen tai vesileikkien jälkeen.

4. Pysy pois suorasta auringonpaisteesta päivän porottavimpana aikana (vähintään klo 11–15).

5. Tarkkaile ihoa auringossa oleilun aikana. Jos iho alkaa punoittamaan, siirry auringolta suojaan.

6. Suojaa aina vauvat ja pienet lapset suoralta auringonpaisteelta!

Erityisesti lasten kanssa on tärkeää, että aurinkovoiteen levitys sujuu nopeasti ja helposti ilman kiukkuamista. P20-aurinkovoide imeytyy iholle nopeasti, eikä jätä tahmaista tunnetta. Tuotteiden ominaistuoksu on mieto, eikä niihin ole lisätty mitään hajusteita. 

Aurinkoyliherkän valinta

Auringon haitalliset UVA- ja UVB-säteilyt ovat siitä salakavalia, että haittoihin havahdutaan usein vasta niiden ollessa silminnähtäviä. Ihon palaminen kertoo jo siitä, että iho on vaurioitunut. Aurinkoihottumasta kärsii myös yllättävän moni – jopa joka viides suomalainen jossain vaiheessa elämää.

Yleisimmin aurinkoihottuma puhkeaa keväällä tai alkukesästä ensimmäisen aurinkoaltistumisen ohessa. Iholle ilmestyy punoittavaa näppyläistä ihottumaa, joka kutisee. Usein altistuksen jälkeen iho karaistuu nopeasti, mutta oireita voi ilmentyä kesän mittaan uusille auringolle altistuville alueille. Toisilla kerran puhjennut aurinkoihottuma voi kestää sinnikkäästi kutisten läpi kesän.

Erityisesti lapsille ja aurinkoyliherkille tarkoitettu P20 SFP50+ Kids -aurinkosuojavoide sisältää tehokkaan suojan myös aurinkoihottumaa vastaan.

P20 SFP50+ Kids -aurinkosuojavoide

  • Sopii erityisesti lapsille ja aurinkoyliherkille
  • Suojaa auringolta jopa 10 tuntia
  • Jopa 3 tunnin vedenkestävyys
  • Tahmaamaton ja nopeasti imeytyvä emulsiovoide
  • Väriaineeton
  • Ei sisällä lisättyjä hajusteita
  • Dermatologisesti testattu ja allergiasertifioitu

P20-aurinkosuojatuotteita myyvät Arjenkauppa.fi, apteekit, Sokos-tavaratalot ja K-kaupat.

Lue myös:

    Uusimmat