Meikkaaja Saara Sarvas: Näin morsiamen meikki pysyy kauniina koko päivän

Kesähäät ovat meikin kannalta haaste, sillä säänvaihtelut voivat tehdä hallaa ehostukselle. Meikkaaja ja kauneustoimittaja Saara Sarvas kertoo, kuinka pysyä kauniina koko juhlapäivän.

Paahtava kuumuus, sade ja tuuli ovat morsiamen meikin suurimpia uhkia. Hyvillä valmisteluilla juhlapäivästä selviää kuitenkin suosiolla.

Hyvä pohjustus on morsiamen tärkein meikkivalinta, Anna Abreun luottomeikkaajana tunnettu Saara Sarvas muistuttaa. Kun pohja on tehty taidokkaasti, pieniä korjauksia on helppo tehdä pitkin juhlapäivää.

– Hyvä idea on käyttää myös meikin kiinnityssuihketta, joka sisältää polymeereja. Kiinnityssuihke tekee meikin myös tasaisen näköiseksi, Sarvas sanoo.

Kesähäissä etenkin helle saa monen kasvot kiiltelemään. Meikkiä kannattaa korjailla puuteripaperilla, joka kulkee kätevästi mukana pienessäkin juhlalaukussa.

– Ammattilaisen tekemä meikki on valmiiksi niin paksu, että siihen ei kannata lisätä enää kerroksia kivipuuterilla. Puuteripaperilla painelemalla ylimääräisen rasvan saa iholta kätevästi pois, Sarvas kertoo.

Jos kasvot ovat erityisen rasvoittuvat, meikkituotteiksi on hyvä valita mineraalipohjaisia tuotteita.

– Mineraalimeikit hillitsevät kiiltoa. Öljyä sisältäviä tuotteita on sen sijaan hyvä välttää, Sarvas selittää.

Juhlapäivästä selviää hyvin muutamalla tuotteella. Käsilaukussa on hyvä olla huulikiiltoa tai huulipunaa, jota voi tarpeen tullen lisätä päivän mittaan. Säänkestävä tai vedenkestävä maskara ovat tunteikkaan juhlan luottotuotteita. Jos meikki kaikesta huolimatta suttaantuu, sitä voi korjata hellävaraisin painelevin liikkein.

– Pyyhkivät liikkeet voivat pilata meikin. Mutta meikki kestää kyllä muutaman vesipisaran, Sarvas lohduttaa.

Lue myös:

 Maarit Rasi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja