Meghan syytti hovia kuninkaallisen koulutuksen puutteesta – sai kuitenkin merkittävän oppitunnin itse kuningatar Elisabetilta hetkessä, jota seurattiin ympäri maailman

8:01
Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljastaa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista

Meghanin väitteet kuninkaallisen koulutuksen puutteesta ovat hämmentäneet.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan kohauttivat vuoden alussa maailmaa antamalla juontaja-toimittaja Oprah Winfreylle tunnetun kohuhaastattelunsa, jonka myötä he avasivat syitään sille, miksi jättivät kuninkaallisen elämän taakseen vuoden 2020 maaliskuussa. Haastattelun aikana Meghan muun muassa avautui siitä, ettei hän kertomansa mukaan saanut minkäänlaista kuninkaallista koulutusta kun hän liittyi brittihoviin vuonna 2018 mentyään naimisiin Harryn kanssa. 

Meghan kertoi haastattelussa Winfreylle, että perheeseen liittymisensä kynnyksellä hän kirjoitti kuninkaallisille kirjeen, jossa vakuutti omaa motivaatiotaan kuninkaallista työtä kohtaan. 

– Olen omistautunut tälle. Olen täällä teitä varten. Käyttäkää minua kuten haluatte. 

Vakuutteluistaan huolimatta Meghanin mukaan minkäänlaista koulutusta sekä opastusta ei tarjottu. 

Kuninkaalliskirjailijat Omid Scobie sekä Carolyn Durand ovat tehneet asiasta kuitenkin täysin päinvastaisen huomion, kertoo Express. Scobie ja Durand tehtailivat vuonna 2020 Meghanin ja Harryn päätöksestä ja sen taustoista kertovan kirjan Finding Freedom

Kirjailijoiden mukaan Meghan kyllä sai koulutusta kuninkaalliseen elämään – itse kuningatar Elisabetilta tilaisuudessa, joka keräsi osakseen valtavan kansainvälisen huomion. Kesäkuussa 2018, vain kuukausi Meghanin ja Harryn häiden jälkeen, Elisabet ja Meghan edustivat nimittäin ensimmäisen kerran kahdestaan Mersey Gateway Bridgen avajaisissa.

Tuolloin maailmalle levisivät kuvat nauravaisesta kaksikosta, jotka vaikuttivat viihtyvän hyvin yhdessä. Tuoreen perheenjäsenen arveltiin päässeen nopeasti kuningatar Elisabetin suosioon.  

Kuninkaallisia läheisen lähteen mukaan kuningatar myös opasti Meghania läpi edustustilaisuuden. 

– Hän piti huolen, että Meghan tiesi mitä tapahtuu ja sai hänet tuntemaan olonsa kotoisaksi, sillä se oli hänen ensimmäinen edustusmatkansa. Ennen kuin kaksikko poistui junasta, kuningatar antoi Meghanille kauniit helmi-timanttikorvakorut. Meghan, joka opiskeli innokkaasti kaiken mitä pystyi kuninkaallisesta protokollasta, nähtiin usein kantamassa taustatietoa täynnä olevia kansioita, jotta hän ei toimisi väärin, lähde kertoo. 

– Tuo päivä oli kuitenkin erilainen, sillä hän sai kuninkaallisen huippuoppitunnin kuningattarelta itseltään. 

Vuonna 2018 Meghanin edustusmatka kuningatar Elisabetin kanssa oli todella suuri uutinen, sillä esimerkiksi prinssi Williamin puoliso herttuatar Catherine pääsi edustamaan kahdestaan Elisabetin kanssa kahdeksan vuotta perheeseen liittymisensä jälkeen. Tuolloin pohdittiinkin sitä, että oliko Meghan nousemassa Catherinen ohi kuningattaren suosiossa. 

Meghan mainitsi kyseisen edustustilaisuuden myös Winfreyn haastattelussa lyhyesti, todeten nauttineensa toden teolla kuningattaren seurasta, joka sai hänet tuntemaan olonsa tervetulleeksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja