Harry ja Meghan kritiikin kourissa – pyytävät lahjoituksia 2-vuotiaan Archien kunniaksi, mutta omasta lahjoituksesta ei ole kuulunut pihaustakaan

8:01
Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljastaa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista

Harry ja Meghan ovat saaneet osakseen runsasta kritiikkiä koronarokotelahjoituksiin liittyvistä toimistaan.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan osallistuivat sunnuntaina 9. toukokuuta järjestettyyn Vax Live -hyväntekeväisyyskonserttiin, jonka aikana Harry piipahti myös lavalla pitämässä lyhyen puheen. Konsertin aikana kerättiin noin 302 miljoonaa dollaria (noin 250 miljoonaa euroa) 26 miljoonan koronarokotteen rahoitukseen ympäri maailman. 

Konsertin myötä Harry ja Meghan vetosivat myös omiin faneihinsa, että mahdollisimman moni tekisi lahjoituksen heidän esikoisensa Archien toisen syntymäpäivän kunniaksi, jota vietettiin toukokuun alussa.

– Emme keksi sointuvampaa tapaa kunnioittaa poikamme syntymäpäivää, pari on sanaillut. 

Harry ja Meghan ovat painottaneet puheissaan yhteen hiileen puhaltamista ja sitä, kuinka yhteistyöllä voi olla perustavanlaatuinen vaikutus. 

– Jopa pienellä panoksella voi olla valtava vaikutus. 

Herttuapari ei ole kuitenkaan itse ilmoittanut oman, henkilökohtaisen lahjoituksensa tekemisestä, kertoo Express. Pariskunnan lukuisat tunnetut ystävät ovat tehneet asian puolesta merkittäviä lahjoituksia, kuten esimerkiksi George ja Amal Clooney, jotka ovat lahjoittaneet yli miljoona dollaria (noin 822 000 euroa). 

Se, ettei Harryn ja Meghanin omasta lahjoituksesta ole kuulunut mitään, on herättänyt runsaasti närää ja kritiikkiä ympäri maailman. Useat ovat kritisoineet sitä, että pariskunta, joka on itse äärimmäisen varakas, pyytää lahjoituksia huomattavasti vähemmän rahaa omistavilta, kuitenkaan itse ilmoittamatta omaa lahjoitustaan. 

Sosiaalisessa mediassa on muun muassa pohdittu, kuinka "hävyttömän rikas pariskunta" kehottaa fanejaan tekemään lahjoituksia rokotteita varten, jotta "voitaisiin juhlistaa heidän äärimmäisen etuoikeutetun lapsensa syntymäpäivää". Keskusteluissa on myös pohdittu sitä, kuinka sopivaa on käyttää omaa lastaan työvälineenä rahankeruuseen. Archie viettää hyvin vahvasti julkisuudelta suojattua elämää, eikä tästä ole julkaistu käytännössä vauva-aikojensa jälkeen edes kuvia, joissa hänen kasvonsa näkyisivät kunnolla. 

Harry ja Meghan ostivat perheelleen uuden kodin Kalifornian Montecitosta kesällä 2020. Noin 14 miljoonaa dollaria maksanut hulppea kartano sijaitsee luksusalueella, jota asuttavat useat koko maailman tuntemat supertähdet. Kaksikko on solminut vuoden sisällä rahakkaat sopimukset muun muassa Netflixin sekä Spotifyn kanssa, jotka ovat arvioiden mukaan useiden kymmenien miljoonien arvoisia.  

Harrylla itsellään on myös hallussaan mittava perintö, jonka hän sai edesmenneeltä äidiltään prinsessa Dianalta. Meghan sen sijaan työskenteli näyttelijänä kansainvälisen suosion keränneessä Pukumiehet-sarjassa ennen avioliittoaan Harryn kanssa. Alkuvuodesta antamassaan kohuhaastattelussaan Oprah Winfreyn kanssa Harry valitteli sitä, kuinka kuninkaallinen perhe pisti rahahanat kiinni sen jälkeen, kun pariskunta jätti kuninkaalliset velvollisuutensa taakseen Iso-Britanniassa. 

Aiemmin Harry ja Meghan ovat ilmoittaneet julkisesti, kun he ovat lahjoittaneet rahaa eri tarkoituksiin. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja