Mediatutkija lähetyksessä: Nähdäänkö James Bondina musta näyttelijä?

Studio55.fin päivän lähetyksessä juhlittiin James Bondin 50-vuotista taivalta mediatutkija Veijo Hietalan seurassa.

Studio55.fi-ohjelmassa vieraillut mediatutkija Veijo Hietala kertoo, että 50 vuoden Aikana James Bond -elokuvia on onnistuttu päivittämään ajan henkeen sopiviksi. Yksi tällainen muutos oli Bondin pomon, M:n, muuttuminen yläluokkaisesta miehestä topakaksi naiseksi 1990-luvulla.

– Ensimmäisessä elokuvassa, jossa naispuolinen pomo M esiintyy, hän ripitti Bondia vanhakantaisesta asenteista ja sovinismista. Se oli hyvä veto tuottajilta, sillä tämän jälkeen älymystönkin edustajat saattoivat hyvällä omalla tunnolla mennä katsomaan Bondia, Hietala naurahtaa.

Uudessa Bond-elokuvassa Skyfall Miss Moneypennynä nähdään tummaihoinen nuori nainen. Milloin nähdään musta James Bond – vai nähdäänkö?

– Se on samanlainen kysymys kuiin musta Mannerheim. En tiedä. Voihan se olla vielä mahdollista, Hietala pohtii.

Hietala muistuttaa, että Bondin apurin, CIA agentti Felix Leiterin, ulkonäkö on elokuvasarjan aikana vaihdellut saksalaisen vaaleasta afroamerikkalaiseen.

– Toimintasankareiden kohdalla ihonväri tuntuu painavan jollain tavalla. Ehkä siksi, että niin suuri osa katsojakunnasta on valkoihoista, halutaan samaistumiskohteeksi valkoihoinen.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä, mitä muuta James Bondista selvisi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja