Mediat: Nashvillen räjähdyspaikalta löytynyt mahdollisia ihmisjäänteitä – motiivista ei vieläkään tietoa

1:08
Nashvillen keskustassa tapahtui eilen suuri räjähdys – ensitietojen mukaan kolme ihmistä loukkaantui.

Yhdysvaltojen Nashvillessa viranomaiset uskovat löytäneensä ihmisjäänteitä joulupäivän räjähdyspaikan lähettyviltä, kertovat yhdysvaltalaismediat. 

Uutiskanava CNN:n mukaan poliisipäällikkö John Drake kertoi, että jäänteet on lähetetty tutkittavaksi.

Paikallislehti Tennesseanin mukaan poliisi ei ole vahvistanut räjähdykseen liittyviä kuolemia. Poliisi piti räjähdyksestä tiedotustilaisuuden varhain aamuyöllä Suomen aikaa.

Voimakas räjähdys ravisteli joulupäivän aamuna paikallista aikaa Nashvillen keskustaa Tennesseen osavaltiossa. Poliisin mukaan kyse oli tarkoituksellisesta teosta.

Poliisi ei ole toistaiseksi nimennyt pommin asettamiselle minkäänlaista motiivia eikä ole maininnut mahdollista yhteyttä terrorismiin. 

Tennesseanin mukaan poliisi ei ole myöskään kertonut epäillyistä.

Kolme ihmistä loukkaantui

Kolme ihmistä haavoittui räjähdyksessä, ja heidät on toimitettu sairaalahoitoon. Räjähdys vaurioitti ainakin pariakymmentä rakennusta.

Pommi räjähti matkailuautossa, joka oli parkkeerattu teleoperaattori AT&T:n rakennuksen luokse. 

Räjähdys on aiheuttanut tietoliikenneongelmia, kertovat useat maan mediat.

Uutistoimisto AP:n mukaan esimerkiksi lentoliikenne Nashvillen kansainvälisellä lentoasemalla pysäytettiin. Lentojen jatkumisesta kerrottiin alkuillasta paikallista aikaa.

AP:n mukaan tietoliikennekatkoja todettiin räjähdyksen jälkeen osissa Tennesseen ja Kentuckyn osavaltioita. Poliisi kertoi hätäpuhelujärjestelmän kaatuneen useilla alueilla.

AT&T myönsi lausunnossaan tietoliikennehäiriöt, mutta ei kertonut niiden laajuudesta.

Poliisi sai hälytyksen ammuskelusta

Poliisi sai ennen räjähdystä hälytyksen ammuskelusta ja epäilyttävästä matkailuautosta AT&T:n rakennuksen luona. Autosta kuului nauhoitettu varoitus, jonka mukaan pommi räjähtäisi 15 minuutin kuluttua. 

Nauhoitettu naisääni laski nauhalla aikaa pommin räjähtämiseen asti.

Pommiryhmä ehti kuitenkin tyhjentää alueen ennen räjähdystä, poliisin tiedottaja Don Aaron kertoi toimittajille.

CNN:lle puhuneen silminnäkijän Buck McCoyn mukaan koko katu oli hetken tulessa räjähdyksen jälkeen. Hänen talonsa ikkunat rikkoontuivat räjähdyksen voimasta.

Pommiryhmä eristi räjähdyspaikan, ja useat eri poliisivirastot tutkivat tapausta. Poliisin mukaan useita ihmisiä on viety poliisin kuulusteltavaksi, mutta pidätyksiä ei ole tehty.

Nashvillen pormestarin John Cooperin mukaan räjähdyksen aiheuttamat vauriot rajoittuvat pienelle alueelle, mutta minä tahansa muuna aamuna sen seuraukset olisivat olleet vakavampia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja