Poliisi etsinyt kuusikymppistä miestä Nashvillen pommi-iskun vuoksi – mies irtisanoutui it-konsultin työstään tässä kuussa

Kuuntele! FBI tutkii mystistä äänitettä, joka kuului kadulla juuri ennen Nashvillen räjähdystä 0:32
Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI tutkii äänitettä, joka kuului tapahtumapaikalla hetki ennen räjähdystä. Nauhoitettu naisääni laski nauhalla aikaa pommin räjähtämiseen asti.

Yhdysvalloissa tutkimukset Nashvillen joulupäivän pommi-iskusta ovat keskittyneet paikalliseen 63-vuotiaaseen mieheen.

Tennessean-lehden mukaan FBI:n agentit ovat muun muassa tutkineet miehen Nashvillen esikaupungissa sijaitsevan asunnon.Lehden mukaan mies oli työskennellyt it-konsulttina, kunnes oli irtisanoutunut työstään aiemmin tässä kuussa.

FBI sanoi lauantaina, että sillä ei ole muita epäiltyjä. Räjähdys johtui mahdollisesti itsemurhaiskusta, kertoi uutiskanava CNN. Asiasta kertoivat kanavalle tapauksen tutkintaa tuntevat lähteet. Lähteiden mukaan tutkijat uskovat nyt itsemurhaiskun mahdollisuuteen.

Aiemmin oli kerrottu, että tapahtumapaikalta oli löydetty ihmisjäänteiksi uskottua kudosta. CNN:n mukaan tutkinnassa ei vaikuta olevan käynnissä laajoja ihmisten etsintöjä. Tämä voisi median lähteiden mukaan tarkoittaa sitä, että etsinnässä ei ole ketään, jonka epäiltäisiin olevan laajemmin vaaraksi muille.

Kolme ihmistä joutui sairaalahoitoon, kun teleoperaattori AT&T:n rakennuksen edustalle parkkeerattu matkailuauto räjähti perjantaiaamuna paikallista aikaa. Räjähdys tuhosi rakennuksia ja aiheutti katkoja tietoliikenteeseen.

Nauhoitettu naisääni varoitti pommista

Poliisi sai ennen joulupäivän aamun räjähdystä hälytyksen ampumisesta ja epäilyttävästä matkailuautosta AT&T:n rakennuksen luona. Autosta kuului nauhoitettu varoitus, jonka mukaan pommi räjähtäisi 15 minuutin kuluttua. Nauhoitettu naisääni laski nauhalla aikaa pommin räjähtämiseen asti.Pommiryhmä ehti kuitenkin tyhjentää alueen ennen räjähdystä.

CNN:lle puhuneen silminnäkijän Buck McCoyn mukaan koko katu oli hetken tulessa räjähdyksen jälkeen. Hänen talonsa ikkunat rikkoontuivat räjähdyksen voimasta.Useita ihmisiä vietiin poliisin kuulusteltavaksi, mutta pidätyksiä ei ole tehty. Mitään todisteita ampumisestakaan ei löytynyt.

Lue myös:

    Uusimmat