Livekuvaa: Valkoinen säiliö räjähti Lontoon metrossa – tutkitaan terroritekona

Tältä Lontoon juna-asemalla näytti räjähdyksen jälkeen 2:21:17

Lontoon metrossa Parsons Greenin metroasemalla Länsi-Lontoossa on tapahtunut räjähdys. Paikalle on lähetetty runsaasti aseistettuja poliiseja sekä pelastusviranomaisia.

BBC:n nimettömien viranomaislähteiden mukaan tapausta tutkitaan terroritekona. Guardian kertoo, että Scotland Yardin terrorismin vastainen yksikkö johtaa tutkimuksia.

Pääministeri Theresa May kehuu pelastus- ja turvallisuusviranomaisten nopeaa toimintaa.

– Loukkaantuneet ja pelastusviranomaiset ovat ajatuksissamme, May totesi Reutersin mukaan.

Useiden eri lähteiden mukaan valkoinen säiliö tai pönttö räjähti metrovaunussa. Sen seurauksena useat ihmiset saivat palovammoja muun muassa kasvoihin.

Poliisi toteaa, että on liian aikaista varmistaa vaunussa syttyneen tulen aiheuttajaa.

Guardianin mukaan ihmisiä olisi loukkaantunut myös tapauksen aiheuttaman paniikin vuoksi. Silminnäkijöiden mukaan metrovaunussa näkyi leimahdus, jonka jälkeen tuli kärvensi vaunun sisustaa.

– Olin menossa sisälle asemalle, kun yhtäkkiä ihmiset vyöryivät ulos. Kaikki kirkuivat ja itkivät. Näin, että joku nainen kannettiin sisälle kahvilaan jalat siteiden peitossa. Tuttuni oli laiturialueella ja hän luuli, että kyseessä oli sähköräjähdys, joka sattui viimeisessä vaunussa.

– Nukuin pommiin. Minun oli tarkoitus olla junassa myös. Menin kahvilaan, mutta poliisi määräsi meidät sieltä evakkoon, kertoo eräs silminnäkijä The Telegraph -lehdelle.

Tapaus on katkaissut metroliikenteen Earl's Courtin ja Wimbledonin väliltä, Lontoon metro tiedottaa Twitterissä.

Brittilehti The Sun kertoo, että räjähtäneen säiliön sisältä olisi ihmisten mukaan näkyny johtoja. Viranomaiset kehottavat välttämään aluetta, kunnes tapahtuneesta saadaan lisää tietoa.

Metro oli aamuruuhkan vuoksi tupaten täynnä ihmisiä.

Parsons Greenin metroasema


Oletko paikalla? Ota yhteyttä uutiset@mtv.fi.

Lue myös:

    Uusimmat