Mainos

Mediat: Apulaisoikeusministeri halusi nauhoittaa salaa Donald Trumpia ja pohti presidentin eroa – "sarkasmia"

Yhdysvaltain apulaisoikeusministeri Rod Rosenstein ehdotti viime vuonna, että hän nauhoittaisi salaa presidentti Donald Trumpin puheita paljastaakseen hallintoa kalvavan kaaoksen, kertoo New York Times nimettömänä pysyttelevien lähteidensä pohjalta.

Lisäksi Rosenstein puhui kabinetin jäsenten kanssa turvautumisesta perustuslain 25. lisäykseen, jotta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin voisi erottaa.

Lehden mukaan Rosenstein teki ehdotuksensa keväällä 2017, jolloin Trump erotti liittovaltion poliisin FBI:n johtajan James Comeyn.

Rosenstein teki ehdotuksensa tapaamisissa ja keskusteluissa oikeusministeriön ja FBI:n virkamiesten kanssa.

"Uutinen on virheellinen"

Rosenstein sanoo tiedotteessa, että New York Timesin uutinen on epätarkka ja virheellinen.

Rosenstein painotti myös, että hänen mielestää ole syytä ryhtyä 25. lisäyksen mukaisiin toimiin presidentin erottamiseksi.

Perustuslain 25. lisäyksessä määritellään presidentin oma ilmoitus kyvyttömyydestään hoitaa presidentin tehtäviä ja määrätään presidentin tehtäviä hoitavista henkilöistä presidentin kyvyttömyyden aikana. Lisäyksessä määritellään myös, että presidentti voidaan erottaa tehtävästään, jos varapresidentti ja hallituksen enemmistö katsovat presidentin psyykkisesti tai fyysisesti kyvyttämäksi tehtäviensä hoitamiseen.

BBC:n käyttämä nimetön lähde sanoo, että Rosensteinin puheet olivat sarkasmia.

Rosenstein sanoi myös, ettei aio kommentoida sen enempää nimettömien lähteiden tietoja, sillä "ne ovat asennoituneet ministeriötä vastaan ja pyrkivät vain edistämään omaa agendaansa."

Lähteet: New York Times, BBC, CNN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.