Mainos

"Me tiedämme totuuden" – Minnesotaa lähes 27 vuotta piinannut julma rikos ratkesi

0:41

Minnesotalainen mies on tunnustanut siepanneensa ja tappaneensa 11-vuotiaan Jacob Wetterlingin lähes 27 vuotta sitten.

Liittovaltion syyttäjä Andy Luger paljasti koko maata aikanaan järkyttäneen rikoksen tekijän olevan 53-vuotias Danny Heinrich.

– Viimeinkin me tiedämme. Me tiedämme mitä Wetterlingin perhe ja koko Minnesota ovat halunneet tietää tuosta kauheasta vuoden 1989 yöstä lähtien. Me tiedämme totuuden. Danny Heinrich ei ole enää vain epäilty. Hän on tunnustanut murhanneensa Jacob Wetterlingin. Tästä syystä hän viettää seuraavat 20 vuotta vankeudessa, Luger sanoi tiedotustilaisuudessa.

Naamioitunut mies sieppasi pojan aseella uhaten, kun Wetterling oli pyöräilemässä veljensä ja toisen pojan kanssa maalaistiellä. Pojan jäänteet löytyivät Heinrichin avustuksella viime viikolla.

Jacobin äiti Patty Wetterling kertoi tiistaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa uskoneensa löytöön saakka, että hänen poikansa löytyisi vielä elossa.

– Meille Jacob oli elossa, kunnes löysimme hänet. Meidän pitää nyt toipua tästä. Tapahtuneesta on paljon opittavaa ja työtä tehtävänä, jotta saamme suojeltua kaikkia maailmamme lapsia.

Patty Wetterling nousi tapauksen myötä valtakunnallisesti tunnetuksi lasten oikeuksien puolestapuhujaksi. Patty perusti miehensä Jerry Wetterlingin kanssa Jacob Wetterling Resource Centerin, jonka tarkoituksena on auttaa perheitä ja yhteisöjä lasten hyväksikäytön ehkäisemisessä.

Sieppaus johti aikanaan muutokseen myös Yhdysvaltain lainsäädännössä. Siitä asti laki on velvoittanut osavaltioita pitämään rekistereitä seksuaalirikollisista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.