11-vuotias tyttö löydettiin kuristettuna ojasta – läpimurto lähes 45 vuoden takaisessa murhamysteerissä

Läpimurto 45 vuoden takaisessa murhamysteerissä – syyllistä voi odottaa kuolemantuomio 1:25

Poliisi on pidättänyt epäillyn tekijän 45 vuoden takaiseen murhaan Yhdysvalloissa. Uusi läpimurto syntyi dna-näytteen avulla.

11-vuotias Linda O’Keefe löydettiin ojasta kuristettuna vuonna 1973 Kalifornian osavaltiossa. Viranomaisten mukaan Linda oli kadonnut matkalla koulusta kotiinsa edellisenä päivänä.

– Tämä murha ravisutti Newport Beachin kaupunkia, hyvin vakavasti yli neljä vuosikymmentä, toteaa Orange Countyn yleinen syyttäjä Todd Spitzer.

Lindan vanhemmat menehtyivät ennen kuin saivat tietää, kuka oli heidän tyttärensä kuoleman takana. Sen sijaan Lindan siskoille on kerrottu uusimmat uutiset tapaukseen liittyen.

Syyllistä voi odottaa kuolemantuomio

Reilut 45 vuotta myöhemmin poliisi on pidättänyt epäillyn tekijän Coloradon osavaltiossa. Hän on 72-vuotias James Alan Neal. Miestä syytetään muun muassa murhasta ja kidnappauksesta.

Neal tunnistettiin epäillyksi sukunsa dna:n perusteella. Häneltä hankittiin uusi näyte, joka täsmäsi uhrista löydettyyn dna:han. 

Tutkijat aikovat luovuttaa Nealin Coloradosta Kaliforniaan. Yleinen syyttäjä kertoo, että harkitsee vaativansa kuolemanrangaistusta kyseisessä tapauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat