Mainos

McLaren-pomo vakuuttaa: "Kauden 2018 auto nähdään Barcelonassa"

0:48

F1-sarjassa kilpailevan McLaren-tallin auto saa lopullisen muotonsa toukokuussa ajettavassa Espanjan osakilpailussa, kertoo brittitallin kilpailutoimenjohtaja Eric Boullier.

Video: McLarenin Fernando Alonso oli Kiinan GP:ssä seitsemäs, ja ohitti kisan loppupuolella myös Ferrarin Sebastian Vettelin.

Hondalta Renault’n moottoreihin tällä kaudella vaihtanut McLaren on osoittanut kisoissa vahvoja suorituksia, mutta brittitallin auton puutteet ovat tulleet esiin yhden kierroksen suorituskyvyssä ja etenkin suoranopeuksissa.

Boullier kertoo McLarenin alkukauden auton olevan vain evoluutiomalli edeltäjästään. Talli toivookin toukokuussa Barcelonassa esiteltävän uuden auton olevan merkittävästi nykyistä kehittyneempi.

– Kauden 2018 auto tulee Barcelonaan, ja tietenkin toivomme sen olevan odotuksiemme tasolla. Nykyinen automme täytti tavoitteet, mutta emme pysyneet sen kanssa laatimassamme aikataulussa. Tämä tarkoittaa sitä, että Barcelonan auto olisi pitänyt olla käytössämme jo Australiassa, Boullier kertoi motorsport.comille.

– Siksi ajamme uuden auton sijaan tosiasiassa viime kauden auton evoluutiomallilla. Uusi auto on toivottavasti sellainen, jota olemme odottaneet, Boullier jatkoi.

McLarenin päätös vaihtaa moottoritoimittajaa tapahtui vasta loppukaudesta. Boullier kertoo, että talli oli hyvin perillä tiukan aikataulun asettamista haasteista.

– Tilanne on mikä on, mutta olimme tietoisia siitä. Meidän täytyi vain ottaa siitä irti paras mahdollinen. Tähän asti olemme hyödyntäneet tarjotut tilaisuudet kummankin kuljettajamme voimin ja olemme keränneet mahdollisimman paljon pisteitä.

– On silti turhauttavaa nähdä, että emme ole kyenneet avaamaan hyvän kisavauhtimme lisäksi sitä samaa suorituskykyä myös aika-ajossa, Boullier lisäsi.

"Ricciardon voitto motivoi McLarenia"

Renault-moottorin iskukyvystä saatiin näyte viikonlopun Kiinan GP:ssä, kun Red Bull -kuljettaja Daniel Ricciardo ajoi voittoon. Se oli kauden ensimmäinen voitto Renault'n moottoreille.

0:35

McLaren-kuski Fernando Alonso uskoo, että tiimi saa Ricciardon voitosta vielä lisää motivaatiota.

– Se näytti voimanlähteessä olevan potentiaalin ja antaa meille motivaatiota siitä, että voimme olla sillä moottorilla mukana taistelussa, jos vain teemme hyvää työtä auton rungon kanssa, Alonso sanoi.

– Vielä emme kuitenkaan ole aivan siinä pisteessä. Meidän täytyy ottaa ero kiinni ja tehdä vieläkin kovemmin töitä auton kanssa. Emme voi piilotella sitä, että meidän täytyy vielä parantaa. Samalla kuitenkin teemme työmme sunnuntaisin ja keräämme tallille mahdollisimman monta pistettä.

– Olemme suorilla hieman hitaampia verrattuna päävastustajiimme, joten siinä suunnassa auton kehityksessä on mielestäni vielä potentiaalia. Toivottavasti näemme sillä saralla myös tuloksia, Alonso lisäsi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.