Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

McLaren-pomo haluaa tiukemman kulukaton: "Siihen ei tarvita niin paljon rahaa"

F1-talleille kaudelle 2021 osana sääntöuudistuspakettia kaavailtu kulukatto voisi hyvin olla sunniteltua tiukempi, katsoo McLaren-tallin toimitusjohtaja Zak Brown.

Talleille on ehdotettu kausikohtaista 175 miljoonan dollarin (noin 156 miljoonaa euroa) kulukattoa vuodesta 2021 alkaen. Summa leikkaisi reilusti kärkitallien budjetteja, mutta Brownin mielestä rajaa voisi vieläkin laskea.

– Se on yhä iso summa. Tärkeintä on tarjota faneille kunnon show. Mielestäni siihen ei tarvita niin paljon rahaa, joten miksi ei annettaisi kymmenen tallin kilpailla samanlaisella budjetilla? Se tekisi lajista arvaamattomamman ja tuottaisi enemmän yllätyksiä. Parhaat kuitenkin voittavat lopulta, Brown kommentoi saksalaiselle Auto Motor und Sport -lehdelle.

– Katsotaan vaikka IndyCar-sarjaa. Pensket, Ganassit ja Andrettit voittavat yhtä mestaruuden, mutta ne eivät voita kaikkia kisoja. Myös muista talleista löytyy voittajia. Se on lajille hyvä asia. Matalampi budjetti sallisi sen, Brown jatkoi.

Kauden 2021 sääntöpaketin julkistaminen on lykätty lokakuulle. Brownin mukaan tallien saama lista muutosehdotuksista ei tuottanut yllätyksiä.

– Siinä dokumentissa mikään ei yllättänyt. Olemme keskustelleet näistä säännöistä jo jonkin aikaa. Tietenkin siellä on asioita, jotka haluaisin nähdä toteutettavan toisella tavalla. Kuvittelen muiden olevan samaa mieltä, mutta sitä en voi uskoa, että kovin moni asia muuttuu.

– Hienosäätöä riittää vielä, mutta ei ole mitään järkeä taistella muutosten puolesta siellä, missä niitä ei tehdä. Se on vain haaskattua energiaa, Brown summasi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja