Mainos

McCain: Rotu ei ratkaise vaaleja

Ehdokkaat tv-väittelyssä 26.9.2008.

Republikaanisen puolueen presidenttiehdokas John McCain ei usko rotukysymyksen ratkaiseva ensi tiistaina pidettäviä Yhdysvaltain presidentinvaaleja.

-Amerikassa on rasismia, sen me kaikki tiedämme. Olen kuitenkin täysin varma, että 99,44 prosenttia amerikkalaisista tekee äänestyspäätöksensä sen perusteella kuka on paras johtamaan tätä maata, McCain vakuutti Larry Kingin puheohjelman vieraana CNN-tv-kanavalla.

Tuoreimpien mielipidetiedusteluiden keskiarvo osoittaa demokraattipuolueen tummaihoisen ehdokkaan, Barack Obaman, johtavan McCainiä kuudella prosenttiyksiköllä.

McCain kommentoi ohjelmassa myös varapresidenttiehdokastaan, Sarah Paliniä, jonka kerrotaan aiheuttaneen ristiriitoja Arizonan senaattorin kampanjakoneistossa. McCain vakuutti luottavansa Paliniin täysin.

-Hän oppii asioita uskomattoman nopeasti, McCain ihasteli. Palinin tehtäviä varapresidenttinä olisivat hallinnon uudistaminen, energiakysymykset sekä vammaisten lasten aseman parantaminen. Palinin nuorimmalla lapsella, tänä vuonna syntyneellä Trig-pojalla on Down-syndrooma.

Obama sai huutia

McCain sivalsi haastattelussa vastaehdokastaan.

-Esivaaliväittelyssä Obama sanoi kahdesti suoraan kameralle neuvottelevansa kanssani julkisen kampanja-avustuksen ottamisesta. Odotan edelleen soittoa.

Obama päätti kieltäytyä julkisesta kampanja-avustuksesta, koska siihen liittyy varojen käyttökatto. McCain otti julkista avustusta ja hänellä on ollut huomattavasti vähemmän varoja vaalimainontaan kuin Obamalla, jonka varainhankinta on sujunut loistavasti, ja jota käyttökatto ei koske. McCainiä närästää myös se, että Obama ei ole kertonut riittävän tarkasti varojensa alkuperästä.

-Emme tiedä mistä rahat tulivat ja ketkä niitä lahjoittivat, McCain purnasi.

72-vuotias konkariehdokas myönsi Obaman toimineen järkevästi yrittäessään yhdistää McCainin politiikan hänen puoluetoverinsa, epäsuositun istuvan presidentin, George W.Bushin, politiikkaan.

- Uskon kuitenkin amerikkalaisten ymmärtävän, että eroan Bushin näkemyksistä monella tavalla, oli sitten kyse verovarojen käytöstä, Irakin sodan strategiasta, ilmastonmuutoksesta tai vankien kohtelusta, McCain sanoi.

McCain on altavastaajana vajaa viikko ennen vaaleja, mutta asetelma sopii hänelle.

-En ole huolissani. Rakastan altavastaajan asemaa. Haluan vain jättää sen aseman kun äänestyspaikat sulkeutuvat, McCain päätti.

(MTV3-CNN)

Katso video:McCain Larry Kingin vieraana (engl., cnn.com)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.