Mainos

Mäyräkoiraduo hyppäsi aamun ruuhkajunaan ilman omistajaa – seikkailu päättyi Ainon syliin: "Hetki ihmeteltiin, mitä pitäisi tehdä"

Helsinkiin aamuvarhaisella matkalla olleen I-lähijunan matkustajien jalkoihin tuli vipinää, kun Pohjois-Haagan asemalta kyytiin kiiruhti kaksi mäyräkoiraa. Koirien omistaja jäi harmi kyllä asemalle.

– Kivistöstä hyppäsin junaan ja ihmettelin Pohjois-Haagan aseman jälkeen, että mikä siinä jaloissa pyörii, Aino Mattila kertoo MTV Uutisille.

Kokeneena koiranomistajana Mattila koppasi mäyräkoiran syliinsä ja alkoi etsiä sille omistajaa. Helsingin päärautatieasemalla Mattila yllättyi jälleen.

– Toisesta vaunusta astui ulos mies yhtä yllättyneenä samanlainen koira sylissään. Hetki ihmeteltiin, mitä siinä pitäisi tehdä.

– Sitä tietää, millainen tuska olisi, jos oma koira katoaisi.

Koirilla oli samanlaiset kaulapannat, mutta mitään yhteystietoja ei löytynyt. Koirat käyttäytyivät Mattilan mukaan rauhallisesti, vaikka hännissä kävikin melkoinen vipinä. Kun koirien omistajaa ei kuulunut Helsingin päärautatieasemalle puolen tunnin odottelunkaan jälkeen, Mattila ja mies antoivat koirat VR:n vartijahenkilökunnalle.

– Aika huvittuneita ja yllättyneitä olivat vartijatkin.

Tuolloin Mattilalla ei ollut vielä tiedossa, että omistaja oli jo ollut yhteydessä hätäkeskukseen, josta oltiin yhteydessä juna-asemaan, ja mäyräkoirakaksikko päätyi jo aamupäivän aikana omistajalleen.

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoinut Helsingin Sanomat kertoi yhden junamatkustajan kuulleen, että joku vihelteli koirien perään Pohjois-Haagan asemalla.

Viheltelystä ei kuitenkaan ollut apua, kun karvakaksikon seikkailuvietti vei voiton. Ja Mattilan selitys töistä myöhästymisestäkin uskottiin, joten tarinalla oli kaikin puolin onnellinen loppu.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.