Max Verstappenilta tyly tuomio tulevasta F1-viikonlopusta

Kiinan Shanghaissa ajetaan F1-osakilpailu ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019. Kyseessä on sprinttiviikonloppu. Erityisesti maailmanmestari Max Verstappen on avoimesti kyseenalaistanut sprinttikilpailun järjestämistä ”tuntemattomalla” radalla. 

Kauden ensimmäinen sprinttikisa ajetaan Kiinassa 20. huhtikuuta. Perjantaina ajetaan vapaat harjoitukset. Kyseessä on kuljettajien ainoa tilaisuus tutustua rataan. Kuljettajat ovat kyseenalaistaneet yhtälön. 

– Mielestäni se ei ole hyvä idea, Verstappen kommentoi medialle sunnuntaina Japanin kilpailun jälkeen.

– Kun olet ollut poissa tietyltä radalta jonkin aikaa, et voi tietää mitä odottaa. Sen takia olisi ollut parempi ajaa tavallinen kisaviikonloppu, Verstappen jatkoi.

Ferrarilla ajava espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz on Verstappenin kanssa samaa mieltä. Hän ymmärtää sprintin tuovan lisäjännitystä faneille, mutta kuljettajia ja mekaanikoita ajatellen hän pitää sitä riskinä, jota ei kannata ottaa.

– Kun tällaisella autolla menee radalle tunnin harjoituksella ja suoraan aika-ajoon viiden vuoden tauon jälkeen, yksi kolhu voi tehdä autosta vaikeasti ajettavan, se ei ole hyvä idea, Sainz komppasi.

F1-sesonkia on ajettu neljä kilpailua. Max Verstappen lähtee Kiinaan 77 MM-pisteen turvin. Hallitsevalla maailmanmestarilla on 13 pisteen kaula tallikaveriinsa Sergio Pereziin. Sprinttikisan lisäksi Kiinassa ajetaan sunnuntaina 21. huhtikuuta myös perinteinen osakilpailu.

Lue myös:

    Uusimmat