Max Verstappenilta kovaa tekstiä F1:n suuntaan, uhkaa jopa lopettamisella – "Siinä tapauksessa en ole täällä pitkään"

Max Verstappen ajoi paalupaikalle Australian GP:n aika-ajoissa.

Red Bullin tähtikuljettaja Max Verstappen ei halua, että F1-sarjaan tulisi enemmän sprinttikisoja.

Australian kisaviikonlopun alla sprinttikisat ovat olleet vahvasti F1-piirien keskustelunaiheena. Ilmoille on noussut ajatus siitä, että sprinttiformaattia muutettaisiin siten, että sprinttikilpailuja varten ajettaisiin omat aika-ajot perjantaina. Lauantaina ajettaisiin myös uudet aika-ajot, jotka määrittäisivät lähtöjärjestyksen normaaliin kilpailuun.

Max Verstappen sanoi suorat sanat sprinttiformaatin uudistusideasta. Hollantilaismestari myöntää, ettei hän ole F1-sprinttien ylin ystävä. Jos sprinttikisojen määrä nousee, uhkaa Verstappen poistua F1-sarjasta muihin maisemiin.

– Tällaiset sprinttikisat eivät kuulu mielestäni F1:n DNA:han. Toivon, ettei tule liian paljon muutoksia, sillä siinä tapauksessa en ole täällä pitkään, Verstappen uhoaa The Guardianin mukaan.

– En ole ollenkaan sen fani. Kun teemme tällaisia asioita, viikonlopusta tulee todella intensiivinen ja meillä on jo paljon kisoja. Se ei ole oikea tapa, Verstappen jatkaa.

Verstappen ymmärtää, että F1:n omistava Liberty Media haluaa lisätä sarjan ympärillä pyörivää kiinnostusta nostamalla jokaisen ajotapahtuman merkitystä. Sprinttikisojen lisääminen ei kuitenkaan ole Verstappenista oikea tapa.

– Ymmärrän, että he haluavat tehdä jokaisesta ratapäivästä mielenkiintoista, mutta heidän pitäisi lyhentää viikonloppua ja ajaa vain lauantaina ja sunnuntaina tekemällä noista päivistä jännittävät, Verstappen toteaa.

F1-sprinttikilpailujen määrä tuplaantui tälle kaudelle, kun sprinttejä ajetaan nyt kuudella eri radalla. Verstappen ei halua, että kisakalenterit paisuvat mahdottoman suuriksi.

– Olemme matkalla kohti kausia, joissa meillä voi olla 24-25 kisaa. Jos niitä aletaan lisätä enemmän, se ei ole sen arvoista. En nauttisi siitä. F1-sarjaan kuuluu ottaa kaikki irti aika-ajoista ja ajaa upeasti sunnuntaina pitkässä kisassa. Se on lajin DNA:ss, enkä ymmärrä miksi sitä pitäisi muuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat