Max Verstappen tyrmää Lewis Hamiltonin ja Romain Grosjeanin kohukommentit: "Paskapuhetta"

Formula ykkösissä leimahti taannoin keskustelu lajin fyysisistä vaatimuksista, kun viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton sanoi, että hän pystyisi helposti ajamaan kaksi–kolme kisaa putkeen. Soppaa hämmensi omalta osaltaan myös Romain Grosjean, mutta nyt Max Verstappen on tyrmännyt kaksikon kommentit "paskapuheeksi".

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes-tähti Hamiltonin heiton mahdollisuudesta ajaa useita kisoja putkeen Verstappen kuittasi napakasti.

– Jos sinulla on hyvä auto, pystyt tietenkin ajamaan 90-prosenttisesti, Red Bullin hollantilaiskuski sanoi Motorsport-Total.comin mukaan.

Haas-tallin Grosjean puolestaan kertoi hiljattain viimeisimmästä visiitistään kartingradalle. Ranskalainen kertoi olleensa sen jälkeen uupuneempi kuin F1-kisan jäljiltä.

– En ymmärrä, mitä Grosjean sanoo, Verstappen sanoi.

Verstappen korostaa, että karting ja F1 vaativat eri lihasryhmiä. Kartingissa kysytään enemmän kyynärvarren lihaksia, kun taas F1 asettaa esimerkiksi niskan kovemmalle koetukselle.

Verstappen sanookin pitävänsä Grosjeanin vertailua outona. Hänen mukaansa siinä ei ole "mitään järkeä".

– Jos menisin nyt ajamaan kartingia, olisin 20–30 kierroksen jälkeen täysin uupunut, mutta kun olin 15, pystyin ongelmitta ajamaan 300 kierrosta päivässä. Enkö ole nyt yhtä vahva kuin olin 15-vuotiaana? Verstappen heitti.

– Ei ole kyse siitä. 

– Jos kartingia yhä ajavia ystäviäni laitettaisiin tänään kilpa-autoon, heillä olisi niskakipua seuraavana päivänä – vaikka he ajavat kartingia noin 300 000 kierrosta vuodessa.

Verstappeninkin mukaan nykykuskit ovat toki kovemmassa kunnossa kuin takavuosien ajajat.

– Se on normaalia. Sitä näkee joka lajissa. Jos vertaat tämän päivän jalkapalloilijoita 1990-luvun vastaaviin, he ovat nykyään myös paljon kovakuntoisempia.

Lue myös:

    Uusimmat