Max Verstappen perustelee radiossa rähjäämistään, josta Red Bull ärähti takaisin – "Sanoin etten välitä"

Hyvin sunnuntain Espanjan F1-kisassa mukana ollut Max Verstappen oli kisan aikana useaan kertaan varsin kriittinen Red Bullin tekemistä kohtaan.

Verstappen nousi Barcelonan kisan lähdössä ohi Valtteri Bottaksen ja piti asemansa loppuun saakka. Voiton vei Mercedeksen Lewis Hamilton.

Ennen varikkokäyntiään Verstappen kuitenkin sähisi tiimiradiossa Red Bullin rengasstrategiasta. Hän ei hyväksynyt päätöstä puolustautua Bottasta vastaan sen sijaan, että jahtaisi Hamiltonia.

– Pitääkö minun toistaa tämä uudelleen? Nämä v***n renkaat ovat aivan loppu, Verstappen huomautti.

– Sinun ei tarvitse toistaa, Max, varikkomuurilta vastattiin.

– Minä menetän niin paljon aikaa. Ketä kiinnostaa, että joudunko (varikkokäynnin jälkeen) ruuhkaan. Ohitan heidät helposti, Verstappen jatkoi.

Verstappen halusi tallin keskittyvän omaan kisaansa sen sijaan, että Red Bull peilaisi läpi kisan Mercedeksen Hamiltonille ja Bottakselle tekemään taktiikkaa. Lopulta talli puuttui pitkään radioviestiin.

– Keskity ajamiseen, Max.

Lopputulos kisasta oli lopulta varsin hyvä, sillä Valtteri Bottas ei päässyt mitenkään haastamaan hollantilaista kakkossijasta. Hamiltonia oli puolestaan mahdotonta tavoittaa.

– Loppujen lopuksi et voi kontrolloida sitä, mitä he tekevät. Voit vain hallita omaa tekemistäsi, joten meidän pitää vain varmistaa, että ajamme nopeimmalla mahdollisella taktiikalla, Verstappen selvensi viestejään.

– Halusin tulla varikolle, eivätkä he kutsuneet minua sisään. Minulla oli valtavia ongelmia renkaiden kanssa, ja menetin aika paljon kierrosajasta kahdella kierroksella.

– Sanoin tiimiradiossa, etten välitä, jos he laittavat minut kahden Racing Pointin taakse, koska ohitan heidät helposti, sillä olemme paljon nopeampia, varsinkin uusilla renkailla. Siitä keskustelussa oli kyse, Verstappen selvensi.

Lue myös:

    Uusimmat