Max Verstappen paljasti F1-uransa noloimman hetken – sai Red Bull -pomon raivon partaalle

Spekulaatiot Valtteri Bottaksen tallipaikasta kiihtyvät – C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutuu kuumimpiin huhuihin 7:21
MTV Uutiset Live: C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutuu Valtteri Bottaksen ympärillä kiertäviin huhuihin.

F1-uransa alkuvaiheilla Max Verstappen oli kyseenalainen hahmo formulapiireissä. Useisiin kolareihin ajautuneen Verstappenin ajotyyli herätti närää kanssakilpailijoiden joukossa. Mutta vaikka vuosien varrelle on mahtunut kohukolareita, ei yksikään näistä ole hänen F1-uransa noloin hetki.

Verstappen puhui aiheesta Instagram-livessä, johon hän osallistui Formula E -kuski Antonio Felix da Costan kanssa.

Verstappenin mukaan hänen formulauransa noloin hetki tulee vuoden 2016 Yhdysvaltojen GP:stä.

Tuolloin Verstappenin kisa alkoi sulavasti ja hollantilainen taisteli palkintopallipaikoista.

– Taisin olla viidentenä ja kaikki meni ihan hyvin. Olin lähellä kolmantena ja neljäntenä ollutta kuskia, Verstappen aloitti muistelun.

– Sitten kisainsinöörini sanoi, että ”paina, paina menemään” (push now). Silloin se tarkoitti sitä, että kyseessä oli viimeinen kierros ennen varikkopysähdystä. Sen myötä luulin, että minun pitää kiristää vauhtiani.

– Sitten ajoin varikolle ja tajusin, että hän ei koskaan käskenyt minua pysähtymään. Mietin vain, että ”voi luoja, mitä juuri tein?” Olin varikolla ja huusin, että ”jätkät, jätkät, olen pysähtymässä, olen jo varikkosuoralla!”

– Sitten näin, kuinka mekaanikot juoksivat ulos ja he nappasivat mukaan vain jotain renkaita. Varikkopysähdys kesti kahdeksan tai yhdeksän sekuntia, mutta huomioiden sen, että mitä tein, se oli aika nopea pysähdys, Verstappen muisteli.

Verstappenin kisa päättyi kuitenkin hetki tämän jälkeen vaihdelaatikkorikkoon.

Verstappen ajoi tuolloin ensimmäistä kauttaan Red Bullilla. Hänen mukaansa Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko otti kierroksia USA:n GP:n tapauksesta.

– Varikkopysähdyksen jälkeen olin vain hiljaa, koska ei ollut mitään järkeä alkaa selitellä mitään. Kisan jälkeen pidimme palaverin, jossa Helmut oli aika vihainen minulle.

– Olin vain, että ”kyllä, mokasin. Luulin, että hän kutsui minut varikolle”, Verstappen sanoi noloimmasta muistostaan.

Lue myös:

    Uusimmat