Max Verstappenin pöyristyttävä reaktio käynnisti kohun – nyt Red Bull -pomo avaa, mitä kisan jälkeen tapahtui

Tulosruutu: Mercedes-kuskeille kaksoisvoitto Brasilian GP:ssä

Red Bullin Max Verstappen ei suostunut antamaan Sergio Perezille sijoitusta takaisin Brasilian GP:n loppuhetkillä. Tästä syntyi kohu – varsinkin taustaan ja historiaan nähden. Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko paljasti, mitä kulisseissa tapahtui kisan jälkeen.

Red Bullin meksikolaiskuljettaja Perez oli päästänyt Verstappenin edelleen, jotta tämä olisi voinut taistella Alpinen Fernando Alonsoa ja Ferrarin Charles Leclerciä vastaan.

Toisin kävi. Verstappen jäi Alonson ja Leclercin taakse, minkä myötä Red Bull käski Verstappenia antamaan sijoituksensa takaisin Perezille.

Verstappen sanoi painokkain kääntein: ei.

Ei, vaikka hänellä itsellä ei ollut enää minkäänlaista panosta kisassa. Perezillä oli, sillä hän tavoittelee yhä kuljettajien MM-taulukon kakkospaikkaa.

Verstappen totesi talliradiossa, että hän on antanut ”syynsä” jo aiemmin, viitaten selkeästi tiettyihin tapahtumajaksoihin. Eri päättelyiden mukaan Verstappen viittasi alkukauden Monacon aika-ajoon, jossa Perez törmäsi tahallaan seinään, tuoden radalle punaiset liput.

Perez ei pitänyt lainkaan siitä, miten Verstappen toimi tilanteessa. Meksikolainen puhui muun muassa siitä, miten Verstappen näytti nyt sen, millainen ihminen hän oikeasti onkaan.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko paljasti kisan jälkeen, miten asiaa käsiteltiin tallin sisällä.

– Max tekee kaikkensa sen eteen, että ”Checo” (Perez) on kuljettajien mittelössä toinen, Marko totesi.

– Brasilian tapaus on taaksejäänyttä elämää ja se on nyt käsitelty. Lähdemme päättäväisinä kohti Abu Dhabia.

– Kaikki tehtiin tallin sisällä selväksi. Teemme yhteistyötä päätöskisassa, Marko ilmoitti.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner pahoitteli jo Brasilian GP:n jälkeen Pereziltä sitä, mitä kilpailun loppuhetkillä nähtiin.

Perez on nyt tasapisteissä Ferrarin Charles Leclercin kanssa toisella sijalla. Leclerc on kuitenkin tasatilanteessa edellä, sillä hänellä on enemmän voittoja. Täten Perezin pitää ottaa enemmän pisteitä päätöskisasta kuin Leclerc, jotta hän on kuljettajien sarjassa toinen.

Lue myös:

    Uusimmat