Max Verstappen marmattaa: "Ajan millimetristä, en metristä"

Max Verstappen totesi Singaporessa pitävänsä kohtuuttomana, että häntä rangaistiin Monzan kisassa aikasakolla. Verstappen peitti Valtteri Bottaksen ohituksen ajolinjaa vaihtamalla ja autot osuivat toisiinsa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.25 ja 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Verstappenia on rangaistu vastaavista teoista aiemminkin. Hänen mielestään tapaukset ovat toisinaan tulkintakysymyksiä.

Esimerkkinä Verstappen mainitsee Felipe Massan, joka vältti vastaavassa tilanteessa rangaistuksen 2017.

– Täysin sama tapahtui Strollin (Lance) ja Massan välillä. Massa oli hyvin fiksu, koska hän ei koskenut ohjauspyöräänsä, mutta pysyi valkoisella linjalla ja osui vähän vihreälle linjalle (ulosmenoalue), mutta hänen renkaansa oli silti valkoisella linjalla, Verstappen sanoi Motorsport.com:n mukaan.

Verstappen katsoi kyseen olleen normaalista kilpailutilanteesta.

– Tietysti itse yritin tehdä heille ohituksen mahdollisimman vaikeaksi. Taistelen radalla jokaisesta millimetristä, kuten teinkin, joten loppujen lopuksi se (rankaisupäätös) oli ankara.

 Mielestään Verstappen antoi Bottakselle riittävästi tilaakin.

– Tietysti olin menossa vasemmalle, mutta niin pitkään, kun antaa hänelle auton mittaisen tilan, on se hyvä. Mielestäni annoin hänelle sen. Tietysti kyse on millimetreistä, ja jos sinne menee, ja se riittää, tai ei riitä, mutta sillä tavalla ajan kilpaa. Millimetreistä enkä metreistä.


Formula ykkösten rangaistuskäytäntö herättää paljonkin keskustelua. Nykykäytäntöä arvostelevien mielestä kilvanajoa rajoitetaan.

Verstappenin asenteeseen ei kuulu luovuttaminen.

– Tietysti minun puolustettava sijoitustani kovaa, koska suoran päässä tehot laskevat. Huippunopeuksissa ei koskaan ole siinä tilanteessa. Kun toinen tulee rinnalle yhtäkkiä, on oltava aggressiivinen, hän ilmoittaa.

Verstappen myös toteaa, ettei hänen tyyliinsä kuulu huonompien sijoitusten varmisteleminen.

– Voisin sanoa myös helposti, että päästän hänet edelle ja silti ajan hyvän kisan ja kaikki sanovat, että Max ajoi mahtavan kisan. Mutta en ole mukana sijoittuakseni neljänneksi.



Lue myös:

    Uusimmat