Max Verstappen ihaili Mercedeksen vauhtia – Lewis Hamilton latasi raa’an todellisuuden pöytään

Onko Mercedes saanut Red Bullin kiinni Itävallan Red Bull Ringin radalla? Perjantain toisten vapaiden harjoitusten perusteella vaakakuppi keikkuu, ainakin pienimuotoisesti. Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton pysyttelee kuitenkin inhorealismin linjalla.

Hamilton oli Itävallan GP:n perjantain toisten harjoitusten nopein kuljettaja. Hän jätti sekä tallikaverinsa Valtteri Bottaksen että Red Bullin Max Verstappenin kahden kymmenyksen päähän.

Ennen Itävallan toista viikonloppua iso puheenaihe liittyi siihen, miten Red Bull on ottanut niskalenkin Mercedeksestä. Hamilton itse vetosi viime viikonloppuna siihen, miten Red Bullilla on kahden tai jopa kolmen kymmenyksen etumatka saksalaistalliin nähden.

Viikko tästä ja Hamilton oli itse Verstappenin edellä.

– Mercedes vaikuttaa nopealta, kun puhutaan pehmeän seoksen renkaista. En ihan onnistunut niillä omalla vedollani. Pitää varmistaa, että olemme iskussa, kun otetaan käyttöön pehmein seos. Keskikovan seoksen veto oli väkevä ja se on kisaa ajatellen se tärkein juttu, Verstappen pohti.

Hamilton ei lähtenyt sokaistumaan tuloksista.

– Heillä on vielä jotain hihassa, Hamilton hymyili, viitaten Red Bulliin.

– Uskon, että he ovat yhä puolitoista tai kaksi kymmenystä edellä. Olemme ottaneet pieniä askeleita eteenpäin, mutta emme tarpeeksi, jotta olisimme saaneet kurottua eron umpeen, Hamilton analysoi.

Verstappen on yhä ennakkosuosikki, kun puhutaan lauantain aika-ajosta ja sunnuntain kisasta.

– Tiukkaa on varmasti, Verstappen uskoo.

– Mercedes on parantanut, hollantilainen myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat