Mainos

Mauttomuuden huippu: Opettaja vitsaili laittavansa juutalaiset oppilaansa kaasukammioon – sai välittömästi kenkää

Brittiläinen opettaja erotettiin pian sen jälkeen, kun hän uhkaili juutalaisia oppilaitaan kaasukammiolla. Asiasta uutisoi brittilehti Fox News.

Naisopettaja työskenteli Hertfordshiren alakoulussa Etelä-Englannissa. Hän opetti 10-vuotiaita oppilaita noin 30-henkisessä luokassa. Kolmannes luokan oppilaista oli juutalaisia.

– Sinun on parasta tehdä tehtäväsi nopeasti loppuun tai joudut kaasukammioon, opettaja sanoi oppilaalleen kesken tunnin. 

Erään luokassa olleen oppilaan mukaan opettaja oli heti uhkauksensa jälkeen sanonut vitsailleensa ja pyysi oppilaalta anteeksi tahditonta lausahdustaan.

Brittilähteiden mukaan opettaja oli myös toivonut, että möläytys jäisi vain hänen ja oppilaidensa väliseksi.

Koulun hallitus piti hätäkokouksen

Opettajan laukoma "vitsi" levisi nopeasti koulun WhatsApp-ryhmässä ja juutalaisvastainen lausahdus kantautui myös oppilaiden vanhempien ja koulun henkilökunnan korviin.

Naisopettajan käytöksestä tehtiin useita valituksia. Osa huolestuneista vanhemmista uhkasi vaihtaa lapsensa koulua, ellei rasistinen opettaja saisi kenkää viipymättä koulun palveluksista.

Koulun johtoryhmä järjesti hätäkokouksen, ja jo seuraavana päivänä opettajalle annettiin potkut.

– He eivät yrittäneet kiistää väitteitä siitä, että opettaja oli viitannut kaasukammioihin. Se, että nainen erotettiin heti seuraavana päivänä, on riittävä tieto meille, eräs oppilaan vanhemmista kiitteli johtoryhmän ripeää toimintaa.

Koulun tiedotuksesta vastaava henkilö on vahvistanut tapauksen brittimedioille. Hänen mukaansa koulun johtoryhmä tutkii tapausta tarkemmin ja tekee kaikkensa monimuotoisuuden edistämiseksi. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja