Mauricio Pochettino kyynelehti ihmenousun jälkeen ja kuvaili hattutemppusankarin vaikeuksia Tottenhamissa – "Ei kipua, ei hyötyä"

Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino kutsui pelaajiaan "supersankareiksi" lontoolaisten ällistyttävän nousun jälkeen keskiviikkoiltana.

Pochettino vuodatti ottelun jälkeen haastattelussa kyyneleitä ensimmäisen Mestarien liigan loppuottelun varmistuttua seuran ja valmentajan historiassa.

– Jos he olivat sankareita aiemmin, pelaajani ovat nyt supersankareita. Jokainen hetki opin pelaajilta. He ovat mahtavia opettajia ja omistavat jalkapallon. Emme me managerit. Olen niin kiitollinen heille, olen onnekas. Haluan sanoa kiitos. He veivät meidät Madridin finaaliin, Pochettino sanoi Telegraphin mukaan.

– Uskon, että jokainen kausi, jokainen vaikea hetki, opimme paljon pelaajiltamme ja joukkueeltamme. Olemme aina avoimia oppimaan. Viimeiset viisi vuotta olemme myös painostaneet pelaajia oppimaan.

Tottenham kohtaa kesäkuun 1. päivä englantilaisjoukkueiden loppuottelussa Madridissa Liverpoolin. 

– Opin Englannissa lauseen: ei kipua, ei hyötyä. Se on uskomaton asia. Kaikki pelit, jotka olemme pelanneet viimeisen viiden vuoden aikana. Tänään ymmärrämme tyydytyksen. Kaikki oli sen arvoista.

– On vaikea kuvailla sanoilla tunteitani. Luulen, että tämä on yksi elämäni tärkeimpiä iltoja. Kiitos jalkapallo, koko ilta oli uskomaton, Pochettino sanoi.

Ajaxin johtaessa puoliajalla otteluparia yhteismaalein 3-0 Pochettino sanoi, ettei saanut pukukopissa itsestään parasta irti.

– Suunnittelimme muutamia muutoksia ja erilaisia vaihtoehtoja, mutta se ei ollut paras puheeni joukkueelle. Käskin heidän antaa vain mennä.

Pochettino vastasi myös kysymyksiin hattutempun tehneestä Lucas Mourasta.

– Joskus hänen on vaikea ymmärtää kokoonpanon kierrätystä, mutta tärkein nimi on Tottenham, ei pelaajan nimi paidassa.

– Tärkein asia on kunnioittaa muita 25 pelaajaa joukkueessa. Hänellä on aina ollut uskoa itseensä. Alku seurassa oli vaikea, mutta valoimme uskoa häneen, kunnioitimme ja autoimme. Tänään hän oli maalikone. Nyt hän saa nauttia tästä hetkestä ansaitusti, Pochettino sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat