Mainos

Maunulanpuron öljyvuoto pääosin puhdistettu – vahinkojen laajuus selviää vasta keväällä

Suurin osa Helsingin Maunulanpuroon päässeestä öljystä on saatu poistettua, kertoo Jari-Pekka Pääkkönen Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta. Käytännössä vahinkojen laajuus selviää vasta keväällä, jolloin nähdään esimerkiksi vuodon vaikutukset taimenten poikasiin.

Tieto öljypäästöstä tuli poliisille marraskuun alkupuolella. Poliisi epäilee, että Metsälän pienteollisuusalueelta on päästetty puroon tahallaan jäteöljyä arviolta satoja litroja. Tutkinnassa on löydetty sadevesiviemäristä jäteöljyn lisäksi tyhjä kanisteri.

Ympäristökeskus seuraa yhä pohjaeläimistön tilaa ja esimerkiksi pitoisuuksien laskemista.

– Öljyntorjuntatoimet ovat olleet käytössä. Puomien määrää on vähennetty, koska öljyä ei enää tule mistään viemäreistä. Kaikki jäljellä oleva öljy on kivissä ja lehdissä puron pohjalla, Pääkkönen sanoo.

Talven tulo ja puron jäätyminen tekevät Pääkkösen mukaan olosuhteet haasteelliseksi. Ympäristökeskus arvioi, pyritäänkö loppu öljy siivoamaan. Tällöin öljy kuitenkin lähtee liikkeelle ja vaatii puomituksia.

– Arvioimme, mikä on realistisin vaihtoehto kunnostamiselle ilman, että aiheutamme vahinkoja ympäristölle ja alavirrassa oleville taimenen poikasille ja mahdollisille mädille.

Poliisilla ei ole jutussa toistaiseksi epäiltyjä, mutta se tutkii Maunulanpuron öljypäästöä epäiltynä törkeänä ympäristön turmelemisena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.