Liha näyttelee sekasyöjän ruokalautasella tärkeää osaa. Vegaani Sari kertoo, miten hän korvaa eläinperäiset tuotteet ruokavaliossaan.
Viime vuonna vegaaniksi ryhtynyt Sari kiittää nykykauppojen valikoimaa. Se on parantunut huomattavasti sitten 1980-luvun, jolloin Sari jätti ensimmäisen kerran lihan pois ruokavaliostaan.
− Lihan korvikkeita on nyt helpommin saatavilla. Kaupoista löytyy täysin vegaanisia makkaroita, niin sanottuja pekonia ja juustoja, lasagnea, pizzaa, "lihapiirakkaa", keittoja sekä tofua eri muodoissaan. Vain mielikuvitus antaa käytölle rajat, Sari kertoo.
Vegaanijuusto maistuu Sarin mielestä pahalta, mutta siihenkin löytyy ratkaisu.
− Juuston pystyy korvaamaan ruoanlaitossa myös erilaisilla pähkinämassoilla. Cashew-pähkinällä saa varsin juustomaisen rakenteen ruokiin.
Aluksi Sari opetteli juomaan kahvinsa mustana, mutta lopulta lehmänmaidon korvaajaksi löytyi sopiva soijamaito. Ruoanlaitossa toimivat myös kaura- ja riisimaito.

