Matti Nykäsen yllätystodistaja oikeudessa: Mervi valehteli Matin tekemisistä

Turun hovioikeudessa nähtiin tänään kauan odotettu kohtaaminen, kun entinen kohupari Matti ja Mervi tapasi toisensa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

Turun hovioikeuden käsiteltävänä oli keskiviikkona 25. toukokuuta tapaus, jossa palattiin vuoden 2009 joulupäivän tapahtumiin. Tuolloin Mervi Tapola-Nykäsen ja Matti Nykäsen Ylöjärven-kodissa käytiin verinen yhteenotto, jonka seurauksena Mervi sai erilaisia viilto- ja pistohaavoja eri puolille kehoa.

Matti Nykänen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, josta tämä valitti hovioikeuteen. Myös syyttäjä valitti tuomiosta korkeampaan oikeusasteeseen.

Matti Nykänen toi hovioikeuteen yllätystodistajan, jonka tarkoituksena oli horjuttaa Mervi Tapolan uskottavuutta todistajana. Matti Nykäsen todistaja oli tämän luottokuski, johon tämä oli tutustunut vuonna 2005 ollessaan lomalla Kylmäkosken vankilasta. Vuosien varrella naispuolisesta taksikuskista tuli Matin luottokuski, joka tutustui läheisesti ex-pariskuntaan.

Luottokuski kertoi oikeudessa Mervin olevan humalassa välillä aggressiivinen ja mustasukkainen. Todistajan mukaan Mervi oli ollut mustasukkainen jokaisesta Matin lähellä olevasta naispuolisesta henkilöstä ja joutuneen itsekin useasti Mervin mustasukkaisuusryöpytyksen kohteeksi.

Oikeudessa kuultiin myös erillistä tapausta, jolloin Mervi oli kaatunut kotiovellaan betonista kukkaruukkua vasten. Mervi oli satuttanut kaatuessaan kasvonsa pahasti.

– Matti tönäisi, Mervi oli sanonut autonkuljettajana olleelle todistajalle.

Todistajan mukaan Matti oli ollut samaan aikaan keittiössä, eikä lähelläkään kotitalon ulko-ovea. Tällä kertomuksella todistaja halusi tuoda esiin sen, että Mervillä oli tapana syyttää Mattia asioista, jotka eivät pidä paikkaansa.

Yllätystodistajalla ei ollut itse jouluyön tapahtumaan mitään lisäselvitystä, vaan todistajan tarkoituksena oli juuri horjuttaa Mervin uskottavuutta.

Muut todistajat oikeudessa olivat jo käräjäoikeudessa kuullut Mervi Tapolan sukulaisnainen, Matin kotiin tuonut taksikuski ja Matin ja Mervin naapuri, jonka luokse Mervi oli mennyt joulupäivänä kello 19 aikaan.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat