Matti Nykäsen traaginen kuolema aiheutti pelkoja Pia-vaimon arkeen: "Mattihan kuoli tänne taloon"

Pia Nykänen puhuu avoimesti rakkaudestaan Mattiin:"En parempaa miestä olisi ikinä voinut toivoa itselleni" 2:04
Pia Nykänen puhuu avoimesti rakkaudestaan Mattiin: "En parempaa miestä olisi ikinä voinut toivoa itselleni"

Pia Nykänen joutui kohtaamaan useita erilaisia pelkoja arjessaan Matti Nykäsen äkillisen kuoleman jälkeen.

Entinen mäkihyppääjä Matti Nykänen menehtyi yllättäen vuosi sitten, 4. helmikuuta 2019. Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias. Hänen kuolinsyyksi varmistui keväällä 2019 pitkään jatkunut haimatulehdus.

Nykäsen vaimo Pia Nykänen löysi aviomiehensä menehtyneenä pariskunnan Joutsenossa sijaitsevan talon pesuhuoneesta. Nykänen kertoi MTV Uutisille haastattelussa loppusyksystä 2019 pelänneensä miehensä kuoleman jälkeen, ettei hän uskalla olla yksin parin talossa. 

– Oli semmoinen pelko, että miten uskallan olla yksin täällä, kun Mattihan kuoli tänne taloon. Mutta se pelko on onneksi jo hävinnyt ja pystyy olla täällä. Oikeastaan nautinkin välillä jo, pystyy katsomaan itsekseen telkkaria ja kutomaan villasukkia.

Pia Nykänen löysi miehensä helmikuisena iltana heidän kotinsa kylpyhuoneesta. Istuma-asennossa ollut mäkikotka oli jo eloton ja Pia Nykänen yritti antaa tälle ensiapua. 

– Kun itse löytää hänet kuolleena ja sitten vielä pitää elvyttää, enkä miekään ole koskaan joutunut kuollutta millään tavalla käsittelemään. Ja vielä kun se oli oma mies, niin tottakai se on ihan järkyttävää ollut, Pia Nykänen muisteli syksyllä 2019. 

Nainen on edelleen sairaslomalla, eikä ole palannut töihin. Pia Nykänen suree miehensä kuolemaa edelleen päivittäin. 

– Onhan tämä semmoista pientä suorittamista kuitenkin koko ajan. Eihän se mitään normaalia vielä ole, kun toinen on lähtenyt tuolla tavalla traagisesti pois. 

– Illat ovat pitkiä ja yksinäisiä, kun sitä toista ei ole. Ikävä on tietysti kova edelleen. Nyt vasta alan ymmärtää konkreettisesti, että Matti ei tule takaisin. Hän on oikeasti mennyt pois. 

Lue myös:

    Uusimmat